Téma: Kenyér
Milyen az egészséges kenyér?
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2023.08.20. 09:35
Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag-összetételére, vagy csak az ár dönt?
Kovász vs. élesztő
Több mint TestŐr - 2017.09.05. 10:20
Manapság a felgyorsult világban sokszor a pékeknek sincs ideje, hogy a kenyérnek megadják a szükséges előállítási időt. Míg a hagyományos kovásszal készült kenyér elkészítéséhez kb. 30 óra szükséges, az élesztővel...
Megváltozik a kenyerek összetétele
MTI - 2017.06.23. 19:46
Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.
Jó hír a cukorbetegeknek - Megváltozik sok kenyér összetétele
Cukorbetegközpont - Sárga Diána, dietetikus - 2017.06.23. 14:24
A boltok polcain fellelhető, teljes kiőrlésűnek nevezett termékek sok esetben eddig alig tartalmaztak teljes kiőrlésű lisztet - egészen idáig. A változásokról Sárga Diánával, a Cukorbetegközpont dietetikusával...
Már a csecsemők is túl sok sót fogyasztanak
MTI - 2011.08.09. 14:22
A szakértők szerint általánosan jellemző túlzott sófogyasztás már a csecsemők esetében is egyre jellemzőbb jelenségnek számít. A nyolc hónapos babák hetven százaléka több sót kap naponta, mint amennyi a korosztály...
Az ereket (is) védő újdonság: kenyér kevesebb sóval
WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2011.03.25. 12:21
A magas vérnyomás kialakulásának egyik legfontosabb kockázati tényezője a túlzott sófogyasztás. Minden életkorban, mindkét nemnél szoros, dózisfüggő a kapcsolat a sóbevitel mértéke és a vérnyomás értékei között – ezt...