Cukorbeteg táplálkozása

Tisztel Tünde! Azt szeretném kérdezni, hogy a rozskenyeret eheti-e epebeteg, illetve cukorbetegek. Jelenleg folynak a vizsgálatok, miszerint fennáll a magas vércukorszint, a másik probléma, hogy már 6 éve volt epeműtétem, mégis néha jelentkeznek mostanában görcsök. Puffadás nagymértékű. Keresem a web-en a megfelelő táplálkozást, igyekszem összeállítani a saját étrendemet, ehhez kérném a segítségét. Szeretném diétával visszaállítani a vércukorszintet, ha még nem későn. Jövő héten lesz készen a labor. köszönettel: Mária

Irinyi-Barta Tünde válasza Rozskenyér fogyasztása témában

Kedves Mária!

Igen, a rozskenyér beilleszthető mind a cukorbeteg, mind az epebeteg étrendbe, ám utóbbihoz ajánlanám, hogy pirítósként fogyassza, ha esetleg frissen problémát okoz. Emellett fogyasztható a teljes kiőrlésű, valamint a Graham kenyér is. Kerülje az olajos magvakkal dúsítottakat, mert azok magas zsírtartalmuk miatt problémát okozhatnak.

Minden jót kívánok Önnek! Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2016. január 13., 17:45 ;Megválaszolva: 2016. január 18., 11:03
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Terhességi cukorbetegség
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni az alábbi itthon ujjnegyből mért cukor értékekkel kapcsolatban: Éhgyomorra mért: 4,4 Étkezést...
Inzulinrezisztencia, vagy valami más?
Kedves Tímea, Körülbelül 3 hónapja fedezték fel nálam az inzulinrezisztenciát. Jártam ezzel kapcsolatban diabetológusnál, aki enyhènek...
Inzulinrezisztencia
Terheléses cukor
Jó napot! Terheléses vizsgálatom eredménye a következő képpen alakult: Vércukor (Accu-Chek):: 5,9 mmol/L Glükóz (fluoridos csõ) 5,0 mmol/L...
Inzulinrezisztencia