Köhögéscsillapító téma

A köhögés lehetséges okai

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2020-03-29 17:36
A köhögés célja a légutak megtisztítása a váladéktól, irritáló anyagoktól, mikrobáktól, idegentestektől. A tünet mögött nem kizárólag légzőszervi betegségek húzódhatnak meg, az okok felderítése időnként igen komplikált.

Köhögés kisokos

Szponzorált tartalom - 2022-11-04 09:35
Az őszi és téli hónapokban a hideg idő beköszöntével egyre gyakoribbak a felső légúti megbetegedések, melyeknek legjellemzőbb tünete a köhögés. A köhögés az emberi szervezet önkéntes reakciója, azaz reflexe, melynek célja, hogy a légutakba került oda nem illő anyagok (például a váladék, por) távozzanak a szervezetből. (x)

A száraz köhögés gyógynövényei

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2022-10-21 13:03
A száraz köhögésre alkalmazott gyógynövények csillapítják a köhögési ingert, enyhítik a rekedtséget, bevonva a nyálkahártyát megakadályozzák a további irritációt, így a nyálkahártya gyorsabban regenerálódik.

A száraz köhögés gyógyszeres kezelése: köhögéscsillapítók

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2022-10-19 13:03
A száraz köhögés a légutak nyálkahártyájának irritációja által kiváltott reflexes reakció. Sokszor recept nélkül kapható készítményekkel is kezelhető, és napokon belül elmúlik, de súlyosabb esetben akár hetekig is elhúzódhat. Elhúzódó köhögés esetén keressük fel háziorvosunkat.

Száraz köhögés: mi okozza, hogyan kezelje?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-04-17 08:30
Száraz köhögésnek nevezzük azt a köhögéstípust, amely nem jár váladékkal, gyakran rohamokban tör elő. Amennyiben ilyen panaszokat tapasztal, azt leggyakrabban valamilyen gyulladás (garat, légcső, tüdő) okozza, de a gyakori okok között szerepelhet a reflux, a COPD, sőt a szívelégtelenség is. A panaszok jellegének ismerete hozzásegíti orvosát a diagnózis felállításához.

Butamirat és a gyógynövényalapú köhögés elleni készítmények: együtt ártalmasak lehetnek

WEBBeteg - Molnár Judit, újságíró-szerkesztő - 2022-04-06 18:33
Mivel az egyik leggyakoribb légúti panasz a köhögés, a gyógyszerek mellett számtalan házi praktika is létezik, amely segíthet enyhíteni a tüneteinket. Fontos azonban tudni, hogy az általunk választott természetes módszer milyen jellegű kölcsönhatást eredményezhet az orvos által felírt készítménnyel együtt alkalmazva.