Kóma téma

Levették a lélegeztetőgépről a 16 éves martfűi focistát

Független Hírügynökség

Már levették a lélegeztető gépről és önállóan lélegzik, sőt a hangokra is reagál szemével az a 16 éves martfűi focista, aki még szerdán lett rosszul csapata edzésén, majd a kórházban kómába esett - mondta a Független Hírügynökségnek Petyus János, a csapat szakosztályvezetője.

Edzésen összeesett és kómába került egy 16 éves futballista Martfűn

MTI

Ismét egy tinédzser focista került kórházba Magyarországon. A martfűi csapat 16 éves játékosának csütörtökön, edzés közben állt le a szíve, jelenleg a szolnoki Hetényi Géza Kórház intenzív osztályán kezelik - tudta meg a szoljon.hu a csapat szakosztály vezetőjétől, Petyus Jánostól.

Michael Jackson betegségei: a húsevő baktériumtól a szívmegállásig

WEBBeteg/MTI/FH

Michael Jackson csütörtökön 50 éves korában meghalt. Az első hírek szerint a popsztárnak megállt a szíve és kómába esett. Bár biztosat senki sem tudhatott egészségi állapotáról, Jacko sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta.

Kómás férje spermájával készülnek megtermékenyíteni egy nőt

Független Hírügynökség

Egy ismert olasz nőgyógyász olyan nőt készül méhen kívül megtermékenyíteni, akinek férje agytumor miatt kómában fekszik, adta hírül szerdán az olasz sajtó. Olaszországban ez lesz az első ilyen beavatkozás, és máris kivívta a Vatikán rosszallását.

17 év kóma után halál: emberölés, vagy "kegyes" vég?

MTI

Jogi és politikai vitát váltott ki az 1992-es autóbalesete óta kómában fekvő Eluana Englaro ügye, akinek vegetatív állapotát az orvosok már tíz éve visszafordíthatatlannak nyilvánították, és mesterséges életben tartását családja kérésére egy udinei klinikán megszüntették.

Lekapcsolhatnak a gépekről egy olasz nőt

Független Hírügynökség

Engedélyezte egy olasz bíró, hogy egy közúti baleset miatt 16 éve vegetatív állapotban lévő nőt lekapcsolják az őt életben tartó gépekről - közölte szerdán az ANSA olasz hírügynökség.

Éberkóma alatt menstruáció?

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna

Az unokahúgom már több mint 2 éve éber kómában fekszik. A baleset óta a menstuációja most elsőnek jött meg, ebből következtethetünk arra hogy megindult nála egy "fejlődési" folyamat vagy ez várható volt.

kómás beteg esélyei

Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea

Barátom tavaly 9 honapig volt kómában gépekkel ujra is kelett éleszteni idén január 31e óta megint kómában van van saját légzése keringése, Mik az esélyei? Minda kétszer idegi alapon, novemberben vérrögöket távolitottak el a szervezetéböl Válaszát

Kòma

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva

Jonapot! Szeretnek segitseget kerni. Nem talaltam sok hasznalhato dolgot az interneten errol. Ha valaki komaban van, lehetseges, hogy hall es fel is fog dolgokat maga korul? Tud gondolkodni esetleg!? Koszonom a segitseget! Tisztelettel: Nina

Szívinfarktus és műtét utáni kóma szerű állapotból a beteg kibillentése

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra

Tisztelt Hölgyem/Uram! Egy egyedi esettel fordulok önhöz. Barátnőm nagypapája kb. 2 hete szívinfarktust kapott, bevitték a kórházba (egyébként ez már a 2. infarktusa volt) , kivették az aortáját egészen a csípőjéig, ill pár hasi artériáját és "m