Két nap kóma utáni rehabilitáció

Mennyi lehet hozzávetőlegesen a felépülési idő 2 nap hyperglikémiás sokk okozott kóma után? Mikor tud az illető beszélni rendesen újra, vagy használni a kezeit, telefonálni, írni, enni, mikor tud újra járás, egyéb mozgást végezni stb. Huszonéves fiatalról van szó. Hozzávetőlegesen (-tól-ig) mire lehet számítani? Ill. hogy történik a rehabilitáció, milyen kezelések kellenek, meddig kell kórházban tartózkodni fixen, mikor kerülhet az ember haza, vissza kell járni, vagy fekvő/járó-beteg ellátásban történik a kezelés? Minden részlet érdekelne! Előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a hyperglycaemiás kóma témában

Kedves Aggódó Kérdező! Soraiból a kétségbeesés árad. A leírt eset nagyon összetett. Ezen adatok alapján felelősen semmiféle jóslásba nem lehet bocsátkozni a gyógyulás sebességét illetően, annyira nagyok lehetnek az egyéni különbségek. Attól, hogy huszonéves fiatalról van szó, már lehetnek olyan előzmények, amik lassítják a gyógyulást. Kérdés, mi vezetett ehhez az állapothoz. Most derült ki a a cukorbetegség, vagy már régebb óta ismert? Egyáltalán, csak a magas vércukor a probléma, vagy a súlyos idegrendszeri tünetek alapján más is felvetődik? Kérdéseire csak a kezelőorvosok tudnak válaszolni a teljes klinikai kép alapján.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. április 15., 09:59; Megválaszolva: 2014. április 17., 23:34
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra