Joghurt téma

Biztonságos a mindennapos probiotikum-fogyasztás?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A probiotikumok olyan jótékony baktériumok, melyek felveszik a harcot a szervezetben található káros baktériumok ellen, természetesen megtalálhatóak a bélrendszerben, ám táplálékkiegészítők útján is hozzájuttathatjuk a szervezetünket. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy jó-e, ha minden nap fogyasztunk probiotikumot?

Az étrenddel módosított bélflóra befolyásolja az agyműködést

MTI

Először sikerült kimutatniuk kutatóknak, hogy a táplálékkal a gyomorba bevitt baktériumok hatással lehetnek az emberi agy működésére.

Joghurt - egereknél már bevált

MTI

A joghurt nem csak finom ennivaló, remek kalcium- és vitaminforrás, hanem férfiasabbá és nőiesebbé is tesz - bizonyították amerikai kutatók egyelőre csak egereken, de sokan és lelkesen tervezik az emberen történő vizsgálatokat is.

Kutatás a tejtermékek fogyasztásának egészségügyi hatásairól

MTI

Holland kutatók 120 ezer ember, egy évtizedes követéses vizsgálata alapján, arra a megállapításra jutottak, hogy a tejtermékek fogyasztása nem árt az egészségnek, de nem is jár túl sok előnnyel.

Étkezési szokások Magyarországon - felmérés

MTI

A magyar lakosság egyre inkább otthon étkezik, kevesebbet jár étterembe, kedvence a szárnyashús és az ízesített joghurt.

Tibeti gomba

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

1981óta diagnosztizált és mai napig gyógyszerrel kezelt colitisem és volt nyombélfekélyem van (nincs aktiv fekély, de szedek quamatelt rendszeresen) , a gyógyszerek mellett nem okozna-e problémát, ha rendszeresen innám a tibeti gombából készitett yo