Jóga téma

Antigravitációs jóga, a test és a lélek orvosa!

Több mint TestŐr

Jógával nagyon sok mindenen lehet segíteni, például mozgásszervi betegségeken, legyen az gerincbetegség, csípőfájdalom vagy porckorongsérv.

Antigravitációs jóga, a test és a lélek orvosa!

Több mint TestŐr

Jógával nagyon sok mindenen lehet segíteni, például mozgásszervi betegségeken, legyen az gerincbetegség, csípőfájdalom vagy porckorongsérv.

Jógával csökkenthető a szívbetegségek kockázata egy holland kutatás szerint

MTI

Jógával csökkenthető a szívbetegségek kockázata egy holland kutatás szerint.

Fájdalmas menstruációra a leggyengédebb megoldás a gyógyító jóga!

healzz.com

Több százezer nő szenved hónapról hónapra a kínzó menstruációs fájdalomtól. Sokszor sem gyógyszer, sem orvos nem ad enyhülést. Megoldást ad azonban az ősi indiai gyógyító jóga - dr. Diksha Sharmát kérdeztük, az India Gyógyközpont indiai orvosát.

Malek Andrea: Jógázom, ami nagyon sok mindenre hatással van

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Több mint 10 éve váltott, felismerte, hogy sokkal jobb, ha saját kezébe veszi az élete irányítását, és visszatérve a gyökerekhez, a nagymamák bevált receptjeivel óvja meg családja egészségét. Jógázik, fokozatosan áttért a vegetáriánus, illetve a vegán életmódra. Ezt a lehetőséget kínálja fel gyermekeinek is, nem erőszakosan, döntsék el ők, melyik útra lépnek.

Jóga a szélütés rehabilitációjában

MTI

A rendszeres jóga segített visszanyerni szélütött emberek egyensúlyérzékét abban a kis méretű amerikai tanulmányban, amelynek eredményét a Stroke című orvosi folyóiratban ismertették.

BodyArt: Milyen mozgásforma?

MTI - Press

A testükkel rendszeresen foglalkozó emberek egyre céltudatosabban keresnek lehetőséget az ellazulásra, a stressz leépítésére és a nyugalomra - módot arra, hogy a testüket és lelküket harmóniába hozzák. Bizonyára a hozzá nem értők is hallottak a több ezer éves múltra visszatekintő jógáról, vagy láttak olyan ősi szobrokat, amelyek szokatlan pózban ülő, meditáló alakokat formálnak.

Hogyan javítja a jóga a derékfájást?

MTI

A jógagyakorlatok segítenek a derékfájáson, nagyjából ugyanannyira, mint a hagyományos fizioterápia. A jógához kapcsolódó meditációnak azonban nincsen testi hatása - állapították meg amerikai kutatók vizsgálatukban.

Sérülések a jógában

WEBBeteg - N. A., fordító

Az izmok és az ízületek nyújtása közben a legnagyobb a sérülés esélye, ezért gyakoriak a jógasérülések.

Magas vérnyomás ellen hatásos lehet a jóga

MTI

A szívinfarktus utáni rehabilitáció időszakában, gyógyszerek kiegészítésére használt jógagyakorlatok, jelentősen fokozták a tabletták vérnyomáscsökkentő hatását.