Járvány téma

Lakossági tájékoztatót készítettek a Semmelweis Egyetem orvosai

Semmelweis Egyetem

Információk COVID-19 tünetek esetén: mikor mit tehetünk? címmel lakossági tájékoztatót állított össze a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája és Magatartástudományi Intézete.

6819 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 156 beteg

koronavirus.gov.hu

6819 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 211 527 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Koronavírus - Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot

MTI

A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa november 28-án, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

6268 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 152 beteg

koronavirus.gov.hu

6268 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Több mint négyezer szakemberrel nőtt a covidos kapacitásunk

MTI

Több mint négyezer orvost, medikust, rezidenst és ápolónőt készítettünk fel átképzéssel a koronavírus elleni küzdelemre - mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A miniszter a covidos kapacitások növelése mellett beszélt az újonnan érkezett orosz vakcina jelentette lehetőségekről.

Koronavírus-vakcina: ezekre a mellékhatásokra készülhetünk

portfolio.hu

Enyhe és többnyire egy napon belül elmúló mellékhatásokról számoltak be a Pfizer és a Moderna tesztalanyai a koronavírus-vakcinák klinikai vizsgálatai során. Egy kaliforniai professzor szerint az első dózis után az emberek 25-50 százaléka tapasztalhat valamilyen mellékhatást, míg a második dózis után még többen, de az amerikai hatóságok szerint ez nem gond, mert azt jelzik, hogy épül ki az immunitás - számolt be a portfolio.hu.

Előjegyzésbe vetethetik magukat, akik kérnek majd oltást

MTI

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson, előjegyzésbe vetethesse magát, és így az elsők közé kerülhessen, akik hozzájutnak az oltóanyaghoz - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.

Koronavírus - 6393 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 135 beteg

koronavirus.gov.hu

6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 198 440 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Merkely: csökken a fertőzöttek aránya

MTI

Négy egyetem adataiból arra lehet következtetni, hogy Magyarországon csökken a pozitív koronavírus-fertőzéssel regisztráltak aránya - mondta a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla: a személyes találkozások csökkentése a legfontosabb

MTI

A higiéniai szabályok betartása mellett a legfontosabb, hogy a személyes találkozások számát 60-90 százalékban csökkentsük - mondta a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön.