Infarktus téma

A hormonkezelés a nők szívének is jó

MTI

A nők szív- és érbetegségének kockázata a változó kor megjelenésével fokozódik, de korábban a hormonpótlást különböző egészségügyi veszélyek miatt nem ajánlották. A női hormonok adása egy új nemzetközi vizsgálat tanúsága szerint segít a koszorúerek épségének megtartásában és az igen kedvező hatás - írta az Európai Szívgyógyász Társaság lapja.

A harag és az ellenségeskedés árt a szívnek

MTI

Dühroham és ellenséges hangulat az egészséges emberek szívének infarktuskockázatát is fokozza, de a koszorúérbetegek szívének különösen rosszat tesz.

A szívinfarktus ellen a korai diagnosztikával

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

Magyarországon évente megközelítőleg 40.000 ember halálát okozzák szív- és érrendszeri megbetegedések. A korai felismeréssel megelőzhetők, illetve eredményesen kezelhetők a később súlyos állapotot, sok esetben halált okozó koszorúér-betegségek.

Infarktus

Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya

mitrális műbillentyűm, sick sinus szindroma miatt kétűregű pacemakerem van,, 1 hete voltam pacemaker ellenőrzésen állitani kellett rajta és kiiktatták a CLS-t. 2-3 napja nem érzem jól magam, tüneteim légszomj, gyengeség, szinte kéz-láb remegése, a fe

Microlacunaris infarctus

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika

T. Webdoktor! Erős, mozdulatra rámtörő szédüléses rohamok miatt a háziorvos fül-orr-gégészetre küldött. A gégész orvos MRI vizsgálatra utalt. Itt többek között a következő lelet készült vizsgálatom alapján. - mindkét féltekei enyhe mértékű ischae

Infarktus

Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya

Azt szeretném önöktől megkérdezni hogy létezik e hogy valaki nek napjában töbnször van kissebb infartusa? De ez ismétlődő és napjában többször biná ezt a szív?

Infarktus után - Mennyi ideig kell szednem a gyógyszert?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Azt szeretném kérdezni, hogy infarktus után mennyi ideig érdemes szedni a Plavix nevű gyógyszert.

Infarktus

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Azt azeretném kérdezni hogy 21 évbesen lehet infarktust kapni? Mert az izmaim nagyon fájnak, néha nyomásra is, meg a mellkasom nyomásra is, de az orvosom azt mondta, hogy zárjam ki az infarktust, mert nem kaphatok. Igaz?

Infarktus

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelet Doktorúr! Én egy 19 éves lány vagyok. Nemrég halt meg a nagymamám szívinfarktusban, 72 éves volt. Nem szedett a szivére gyógyszeret.Novemberben lett átépítve a fürdőszobája és emiatt nagyon nyugtalan és ideges volt. Kb. 1 hónap múlva szú