Microlacunaris infarctus

T. Webdoktor! Erős, mozdulatra rámtörő szédüléses rohamok miatt a háziorvos fül-orr-gégészetre küldött. A gégész orvos MRI vizsgálatra utalt. Itt többek között a következő lelet készült vizsgálatom alapján. - mindkét féltekei enyhe mértékű ischaemias laesiok - corticalis atrophia Ezután neurológushoz mentem leletem véleményezésre, aki alaposan megvizsgált és kikérdezett a szédüléses rohamaimról. MR-leletemről csak annyit mondott, h az a lényeg, h a "kisagy-híd szögletben nincs kóros ". Elég hosszú ideig vizsgált és kérdezett a doktor úr, ezért sajnos csak amikor már eljöttem ugrott be, h a corticalis atrophiáról és a microlacunaris infarctusokról nem is esett szó. Mivel heteket vártam, mire időpontot kaptam a neurológiára, szeretném ezúton megkérdezni az Ön véleményét ezekről az eltérésekről, ugyanis nagyon félelmetesen hangzanak. Válaszát előre is köszönöm: FM

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza infarktus témában

Kedves Kérdező!

A szédülése a leírása alapján a belső fülben lévő egyensúlyozó szervben lévő mészkristályok elmozdulása és az ezek által kiváltott kóros ingerlékenység miatt vannak. A corticalis atrophia azt jelenti, hogy az agy térfogata valamelyest csökkent, de ez nem feltétlenül kóros, az évek előrehaladtával valamilyen fokban ez mindenkinél megtalálható. Tünetei alapján Önnél ez nem tekinthető kórosnak. Az ischaemias laesiok régebbi agyi keringészavarok nyomát jelentik, melyek pl. magas vérnyomás illetve cukorbetegség miatt kialakuló kisérbetegség következtében jöhetnek létre. Ez sem felelős a panaszaiért a leírása alapján. Részletesebben neurológusával beszélje ezt meg.

Kérdés: 2011. július 03., 15:13; Megválaszolva: 2011. július 11., 17:07
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?