INR téma

Laboreredmények - Milyen a jó INR-érték?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Az INR (international normalized ratio) egy laboratóriumi paraméter, amely a véralvadás bonyolult rendszerének részvizsgálatára szolgál. A vizsgálat információt ad a véralvadás egy részének működéséről. Azt tudjuk meg belőle, hogy mennyi idő szükséges a vér alvadásáig (ezt nevezzük protrombin időnek, rövidítve PI). A vizsgálathoz vérvételre van szükség.

Antikoaguláns kezelés

WEBBeteg - Dr. Fehér Gergely, neurológus, agyérbeteg-specialista

Számos szív-érrendszeri betegség vagy állapot esetén szükségessé válhat a tartós antikoaguláns kezelés, amelynek célja a vér alvadásának huzamosabb ideig történő gátlása. Miért fontos a kezelés, és miért kell a betegnek követnie a gyógyszerszedésre vonatkozó orvosi előírásokat?

Nagy bajt jelezhet a gyakori orrvérzés véralvadásgátló gyógyszer szedése során

Trombózisközpont - Prof. Blaskó György, véralvadási specialista

Az orrvérzés igen gyakori panasz az emberek körében, melynek hátterében csak ritkán húzódik komolyabb probléma. Igen ám, de ha rendszeresen visszatér a gond, úgy érdemes utánajárni, mi is okozza.

Ezekre ügyeljen, ha véralvadásgátlót szed!

Trombózisközpont - Prof. Blaskó György, véralvadási specialista

A vénás és az artériás trombózis elkerülése érdekében sokak számára javasol az orvos véralvadásgátló terápiát, megakadályozva ezzel az életveszélyes vérrögök kialakulását. Prof. Blaskó György, véralvadási specialista azonban felhívja a figyelmet bizonyos tényezőkre, melyek betartása kiemelt jelentőséggel bír az alkalmazott készítmény hatékonyságának elérése érdekében.

A véralvadásgátlók hatását ellenőrizni kell!

Trombózisközpont

A mélyvénás trombózison vagy tüdőembólián átesett betegek túlnyomó többsége tartós alvadásgátló kezelésre szorul. Ez a kezelés a tanácsolt minimális odafigyelés és életfegyelem mellett tartósan fenntartható, de rendelkezik néhány fontos sajátsággal. Ezekre hívja fel a figyelmet prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő.

Leiden-féle mutációja van a fiamnak! - Az orvos válaszol

WEBBeteg

A fiam 17 évesen trombózist kapott. Kórházi kezelése májusban volt. Nemrég megjött férjem es az én genetikai szűrésünk - kiderült, mindketten pozitívak vagyunk a Leiden mutációra. Sajnos a fiamnak még mindig nem stabilak az INR értékei. Lesz olyan, hogy állandó normál értékű lesz a véralvadása, vagy élete végéig hetente orvoshoz kell járnia? - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

INR - Syncumar

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Idős férfirokonom jó néhány éve pacemakerrel él, teljesen problémamentesen. A legutóbbi pacemaker ellenőrzésen Syncumar kezelést írtak elő számára. A kórházi befekvést visszautasította, így itthonról jár a vérvételekre. Az orvosaiban teljesen megbízi

Alacsony INR érték

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktornő! 2013. márciusában tüdőembóliát kaptam. Véralvadásgátlót Xareltót szedek. 2015.januárban laboratóriumi ellenőrzés során az INR érték 1, 8 volt. Mennyire alacsony, vagy elfogadható ez az érték. Befolyásolhatja e hogy kevesebbet mo

Mit ehetek

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra

Szívbillenytyűvel operáltak 2006-ban, többek között Marfarint szedek 6 mg naponta. Az INR-t tudom saját magam kontrollálni egy Coagucheck nevű készülékkel, amit svédországban vettem. Tudom, az INR értéknek 2, 5-4, 0 között kell, hogy legyen, ez azon

Vérnyomás, -Prosztata

Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna

Tisztelt Doktornő-/ ÚR heti 114 tablettát szed a számomra legfontosabb ember/éapám/ prosztata JÓINDULATÚ daganata van.több biopszia igazolta de csak Tamzolt adnak neki szive már mütétet nem bir 82é PSA 19-22 közt van valami hatékony gyógyszer NEHEZEN