INR téma

Ezekre ügyeljen, ha véralvadásgátlót szed!

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő, belgyógyász, klinikai farmakológus - 2022-09-26 22:03
A vénás és az artériás trombózis elkerülése érdekében sokak számára javasol az orvos véralvadásgátló terápiát, megakadályozva ezzel az életveszélyes vérrögök kialakulását. Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista azonban felhívja a figyelmet bizonyos tényezőkre, melyek betartása kiemelt jelentőséggel bír az alkalmazott készítmény hatékonyságának elérése érdekében.

Laboreredmények - Milyen a jó INR-érték?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2022-09-03 15:33
Az INR (international normalized ratio) egy laboratóriumi paraméter, amely a véralvadás bonyolult rendszerének részvizsgálatára szolgál. A vizsgálat információt ad a véralvadás egy részének működéséről. Azt tudjuk meg belőle, hogy mennyi idő szükséges a vér alvadásáig (ezt nevezzük protrombin időnek, rövidítve PI). A vizsgálathoz vérvételre van szükség.

Antikoaguláns kezelés

WEBBeteg - Dr. Fehér Gergely, neurológus - 2020-03-03 17:05
Antikoaguláns kezelés
Számos szív-érrendszeri betegség vagy állapot esetén szükségessé válhat a tartós antikoaguláns kezelés, amelynek célja a vér alvadásának huzamosabb ideig történő gátlása. Miért fontos a kezelés, és miért kell a betegnek követnie a gyógyszerszedésre vonatkozó orvosi előírásokat?

Ingadozó INR-érték: mi állhat mögötte?

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő, belgyógyász, klinikai farmakológus - 2018-08-24 11:25
Váltakoznak az INR-értékei annak ellenére, hogy fontos lenne az ideális, amely 2-3 között van? Ebben az esetben rendszeres ellenőrzésre van szükség, amely vérvétellel történik. Prof. Dr. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája mondja el a részleteket.

A véralvadásgátlók hatását ellenőrizni kell!

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő, belgyógyász, klinikai farmakológus - 2016-10-30 07:38
A mélyvénás trombózison vagy tüdőembólián átesett betegek túlnyomó többsége tartós alvadásgátló kezelésre szorul. Ez a kezelés a tanácsolt minimális odafigyelés és életfegyelem mellett tartósan fenntartható, de rendelkezik néhány fontos sajátsággal. Ezekre hívja fel a figyelmet prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő.

Leiden-féle mutációja van a fiamnak! - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Váróczy László, hematológus - 2014-02-25 21:41
A fiam 17 évesen trombózist kapott. Kórházi kezelése májusban volt. Nemrég megjött férjem es az én genetikai szűrésünk - kiderült, mindketten pozitívak vagyunk a Leiden mutációra. Sajnos a fiamnak még mindig nem stabilak az INR értékei. Lesz olyan, hogy állandó normál értékű lesz a véralvadása, vagy élete végéig hetente orvoshoz kell járnia? - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Alacsony INR érték

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2015-03-09 12:15
Tisztelt Doktornő! 2013. márciusában tüdőembóliát kaptam. Véralvadásgátlót Xareltót szedek. 2015.januárban laboratóriumi ellenőrzés során az INR érték 1, 8 volt. Mennyire alacsony, vagy elfogadható ez az érték. Befolyásolhatja e hogy kevesebbet m

Véralvadékonyság

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2013-11-16 19:29
Több agyi ischémiás infarktusom volt már. Koleszterincsökkentők mellett Clopidogrelt szedek vérlemezke összecsapódás ellen. Azonban az INR értékem ilyen 0, 89 körüli. Azt olvasom, hogy sztrok után 2 és 3 közt kellene lennie a véralvadási értéknek. A

Mit ehetek

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2012-05-13 17:49
Szívbillenytyűvel operáltak 2006-ban, többek között Marfarint szedek 6 mg naponta. Az INR-t tudom saját magam kontrollálni egy Coagucheck nevű készülékkel, amit svédországban vettem. Tudom, az INR értéknek 2, 5-4, 0 között kell, hogy legyen, ez azon

Vérnyomás, -Prosztata

Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna - 2011-11-10 08:48
Tisztelt Doktornő-/ ÚR heti 114 tablettát szed a számomra legfontosabb ember/éapám/ prosztata JÓINDULATÚ daganata van.több biopszia igazolta de csak Tamzolt adnak neki szive már mütétet nem bir 82é PSA 19-22 közt van valami hatékony gyógyszer NEHEZEN

Laboreredmény: megismételjem?

Orvos valaszol - Dr. Molnár Anna - 2011-01-09 17:16
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő Labor eredményemell kapcsolatban szeretném szak véleményét kérni. Lábműtétre van szükségem (ortopéd, bütyök, és lábujj műtét) mindkét lábamon. A bal lábamon novemberben elvégezte a főorvos úr a műtétet, a másik lábamra

INR értékeim

Orvos valaszol - Dr. Váróczy László PhD - 2010-07-22 17:05
2 héttel ezelőtt 1, 6-os INR értékre 3, 5 db 5 mg-os Warfarint kellett szednem. A mai mérés alapján 3, 15-ös INR értékre 4 db 5 mg-os Warfarinra növelték. Többször rákérdeztem, hogy nem tévesztették-e el, hiszen 2-3 között kell lennie az INR-nek. Ind

marfarin

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-05-18 17:23
Jó napot kívánok! Azt szeretném megkérdezni, hogy marfarint szedek 10mg-ot és mellé még kardigic 100mg port, és az inr értékem 1, 33. Befolyásolhatja e, hogy 100%-os narancs ill. ananász leve iszok. (Egyébként, 2008 decemberében kaptam mélyvénás tr

INR-mérés

Orvos valaszol - Dr. Mészáros Lajos - 2010-03-07 11:21
Tisztelt doktornő/doktor úr! Édesanyámnak Marfarint kell szednie (2-2-1, 5 mg) , és havonta kell vért venni tőle az INR megállapításához. Mivel nagyon rossz állapotban vannak az erei (sclerotikus is, meg a vérvételek miatt heges is) , az a kérdés

Vérsűrűség mikor jó?

Orvos valaszol - Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus - 2009-11-23 21:01

A férjem syncumáart és plavix helyett kerberánt szed. Az Inr  most 4, 9 volt.

ha ilyen magas az inr az vér sürüséget vagy higságát jelzi. Mi a jobb ha a vér sürü vagy hig?

Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus részére

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-08-21 14:34
Tisztelt Adjunktus Úr! Köszönöm válaszát, amelyben biztosított arról, hogy a dohányzás az INR értéket nem változtatja. Az? anamnézisemhez? még hozzáfűzném, hogy 1979-ben volt egy komoly műtétem, ami, ha leírom, nem látszik annak, mégis majdnem