Magas INR érték

Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Másfél hónapja szedek Syncumart, az első hónapban mindig 2 és 3 között volt az INR értékem napi 3, 5 mg-os Syncumar adaggal. Nemrég lejjebb ment 1, 9-re, akkor 4 mg-ra lett emelve a Syncumar. Utána 2, 4 majd 2, 5 lett az érték (ez múlt hét pénteki eredmény) . Rá 3 nappal, hétfőn reggel csináltattam az TSH vizsgálatot, amire ráírta az orvos az INR vizsgálatot is, mert "miért ne, ha már úgyis szúrnak"... Az INR érték 4, 05 lett, a Prothrombin 22%, ami eddig mindig 30 és 40 % között volt. Egyszerűen nem értem, mitől ugorhatott így meg az érték. Tudom, hogy a K-vitamin tartalmú ételek csökkentik a Syncumar hatását, a sok fokhagyma, hal esetleg egy kicsit hígíthatják, de egyiket sem ettem az elmúlt napokban. 1, 9-re akkor esett le, amikor Algopirynt szedtem be, azon a héten kétszer is. Múlt héten három napig megittam napi 1-1, 5 dl kávét, azelőtt néha ittam egy keveset (vendégségben voltunk, többször összeültünk kávézni, bár kevés kávét ittam sok tejjel, így adódott össze az 1-1, 5 dl kávé) . Lehet esetleg ez az oka a magas INR-nek? Minden reggel 300 mg C-vitamint szedek, esténként pedig Quamatelt, de ezeket azóta, amióta a Syncumart is, nem hinném, hogy ezek miatt ugrott meg ennyire az érték. Viszont az utóbbi 2 hétben többször volt görcsös hasmenésem (múlt héten csak egyszer, m előtte való héten egyszer, de az 3 napig tartott) . Befolyásolhatja a hasmenés az értékeket? Semmit nem szedtem a hasmenésre, csak pár szem széntablettát, azt is több, mint egy hete. Előre is nagyon köszönöm válaszát! Üdvözlettel: N. Petra

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza magas INR érték témában

Kedves Kérdező!

A Syncumar hatását az égvilágon minden tudja módosítani bizonyos határok között. Igazán nagy hatással valóban a nagy K vitamin tartalmú zöldségek vannak, ezért ezek fogyasztása naponta állandó mennyiségben ajánlott. A láz, a gyulladásos betegségek, a felső léguti hurutok is befolyásolják, a hasmenés miatt csökkenhet a bevett gyógyszer felszívódása (kevesebb időn át tartózkodik a bélrendszerben) , a bevett szén tabletta megköthet bizonyos mennyiséget belőle.

A cél a 2-3 közötti INR érték tartása, ez kb. 30 %-os protrombin aktivitásnak felel meg.

A kezelés kezdeti időszakában célszerű írni az elfogyasztott ételek mennyiségét, minőségét, a fizikai megterhelést, éjszakázások idejét, hogy kicsit megismerje a szervezetét, mire, hogyan reagál. Később ennek nagy hasznát veheti.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. december 05., 10:07; Megválaszolva: 2012. december 08., 14:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...