Gyógyszerellátás téma

Magyarországon biztonságos a gyógyszerellátás

OGYÉI

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hangsúlyozza, hogy Magyarországon biztosított a gyógyszerellátás, nincs általános gyógyszerhiány. Egyes termékeknél előfordulhat átmeneti hiány, amelynek oka nem magyar, hanem uniós jelenség (gyógyszergyárak összeolvadása), illetve indokolatlan gyógyszerfelvásárlás.

A budaörsi raktártűz nem okoz fennakadást a gyógyszerellátásban

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

Közel egytucatnyi gyógyszer-nagykereskedelmi engedéllyel rendelkező cég tárolta készítményeit azon a budaörsi telephelyen, ahol április 25-én tűz ütött ki. A Pharma Park tizenötezer négyzetméternyi területéből ötezer kiégett, kétezer-ötszáz négyzetméternyi területet pedig füstszennyezés ért.

Egészségügyi államtitkárság: már szakmai kontroll alatt működnek a gyógyszertárak

MTI

Mostanra gyógyszerészi szakmai kontroll alatt működnek a gyógyszertárak, a múlt év végi adatok szerint a gyógyszerészi tulajdonrész csaknem az összes patika esetében elérte a 25 százalékot - közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-vel.

Csökken a gyógyszertámogatás - Veszélyben a gyógyszerellátás?

MTI

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) szerint a gyógyszertámogatások további csökkentésével a gyógyszertárak árrésbevételei is tovább csökkenhetnek, ez pedig akár a lakossági gyógyszerellátás súlyos zavarait is okozhatja.