Gesztációs diabétesz téma

Hogyan előzhető meg a terhességi cukorbaj?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2022-05-27 13:33
Gesztációs diabétesz
A terhességi cukorbetegség egy ismert szövődmény a terhesség során. A gyakorisága népcsoportonként változó, 1 és 14 százalék között mozog, hazánkban 3-5 százalék. Előfordulása az anyai életkorral és az anyai testsúllyal együtt nő.

Kerülje el a terhességi cukorbetegséget személyre szabott mozgással

Életmód Orvosi Központ - Németh Vivien, mozgásterapeuta; dr. Polyák Annamária, diabetológus - 2017-01-04 20:09
A terhességi cukorbetegség igen gyakori állapot a gyermeket váró nők körében, melynek jelentős rizikófaktora, ha az illető inzulinrezisztens, ha a családjában előfordult már cukorbetegség, illetve ha túlsúllyal küzd. Mozgással azonban a rizikó jelentősen csökkenthető!

Gyerekszülés 40 felett: mik a veszélyei?

WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító - 2016-02-21 19:11
Ma már lehetséges az, hogy egy 40-50 éves, vagy a posztmenopauzális korban lévő nőnek is gyereke születhessen. Biztonságos az azonban, ha egy ilyen korú nőt hormonokkal „pumpálnak” tele? Fontos információk, melyekkel érdemes tisztában lenni!

Ismerje fel időben a terhességi cukorbetegséget!

Nőgyógyászati központ - 2014-09-19 20:11
Az adott, aktuális várandósság időszakában legelső alkalommal észlelt kóros szénhidrát anyagcserezavart nevezzük gesztációs, vagy terhességi diabétesznek. Kezelésével kapcsolatban dr. Turi Zsuzsanna szülész-nőgyógyász, a Nőgyógyászati Központ problémás terhességek gondozására specializálódott orvosa nyilatkozott.
A gesztációs diabétesz, vagyis a terhesség ideje alatt kialakuló cukorbetegség általában a szülést követően azonnal, vagy néhány hónappal a szülés után magától elmúlik. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy a szülést követő hat hónap során a nők rendszeresen ellenőrizzék a vércukorszintjüket.
Az Amerikai Diabétesz Szövetség szerint „Az orvosoknak fel kell világosítaniuk a szülőképes korban lévő nőket a terhességi cukorbetegségről, hogy azok terhességük során egészséges életmódot folytathassanak.”

Kismama, aki GDM es

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-01-27 14:13
                              Tisztelt dr úr/nő! Van nekem egy nagyon nagy problémám. 33hetes terhes vagyo

GDM-es kismama

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-01-18 21:00
Tisztelt doktornő! 33 hetes terhes vagyok. A 24. hetet követően elvégzett OGTT eredménye 8, 5 lett, korábban nem volt semmilyen cukor panaszom. Heti rendszerességgel járok diabetológiára, tartom a diétát, a heti laboreredményeim: az éhomi 5, 1 alat