Gesztációs diabétesz téma

Hogyan előzhető meg a terhességi cukorbaj?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Gesztációs diabétesz

A terhességi cukorbetegség egy ismert szövődmény a terhesség során. A gyakorisága népcsoportonként változó, 1 és 14 százalék között mozog, hazánkban 3-5 százalék. Előfordulása az anyai életkorral és az anyai testsúllyal együtt nő.

Az első trimeszterben történő hízás cukorbetegséget okozhat

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Az első trimeszterben történő túlzott súlygyarapodás jelentősen növeli a gesztációs diabétesz kockázatát – állítja egy tanulmány.

Kerülje el a terhességi cukorbetegséget személyre szabott mozgással

Németh Vivien, mozgásterapeuta, dr. Polyák Annamária, diabetológus

A terhességi cukorbetegség igen gyakori állapot a gyermeket váró nők körében, melynek jelentős rizikófaktora, ha az illető inzulinrezisztens, ha a családjában előfordult már cukorbetegség, illetve ha túlsúllyal küzd. Fontos tudni, ha már valakinél kialakult a gesztációs (azaz a terhességi) diabetes, azt sokkal nagyobb eséllyel fogja sújtani az állapot az azt követő várandósságoknál. Azonban mozgással a rizikó jelentősen csökkenthető!

Gyerekszülés 40 felett: mik a veszélyei?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Ma már lehetséges az, hogy egy 40-50 éves, vagy a posztmenopauzális korban lévő nőnek is gyereke születhessen. Biztonságos az azonban, ha egy ilyen korú nőt hormonokkal „pumpálnak” tele? Fontos információk, melyekkel érdemes tisztában lenni!

Ismerje fel időben a terhességi cukorbetegséget!

nogyogyaszatikozpont.hu

Az adott, aktuális várandósság időszakában legelső alkalommal észlelt kóros szénhidrát anyagcserezavart nevezzük gesztációs, vagy terhességi diabétesznek. Kezelésével kapcsolatban dr. Turi Zsuzsanna szülész-nőgyógyász, a Nőgyógyászati Központ problémás terhességek gondozására specializálódott orvosa nyilatkozott.

Gesztációs diabétesz: Ablak a jövőre?

Medipress

A gesztációs diabétesz, vagyis a terhesség ideje alatt kialakuló cukorbetegség általában a szülést követően azonnal, vagy néhány hónappal a szülés után magától elmúlik. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy a szülést követő hat hónap során a nők rendszeresen ellenőrizzék a vércukorszintjüket.

Terhességi cukorbetegség - A legjobb gyógyír a mozgás

Oxygen Medical

Az Amerikai Diabétesz Szövetség szerint „Az orvosoknak fel kell világosítaniuk a szülőképes korban lévő nőket a terhességi cukorbetegségről, hogy azok terhességük során egészséges életmódot folytathassanak.”

A terhességi komplikáció és az autizmus összefügg

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A terhesség alatti komplikációk és a késői életkorban való gyermekszülés növeli a születendő gyermeknél az autizmus kockázatát – állítja több tanulmány is.

Kismama, aki GDM es

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

                              Tisztelt dr úr/nő! Van nekem egy nagyon nagy problémám. 33hetes terhes vagyo

GDM-es kismama

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt doktornő! 33 hetes terhes vagyok. A 24. hetet követően elvégzett OGTT eredménye 8, 5 lett, korábban nem volt semmilyen cukor panaszom. Heti rendszerességgel járok diabetológiára, tartom a diétát, a heti laboreredményeim: az éhomi 5, 1 alat