Gazdasági válság téma

A gazdasági válság kihat az AIDS elleni küzdelemre

MTI

A gazdasági válság kihat a HIV-prevenciós, illetve a vírushordozók és a betegek kezelését célzó programokra, több országban már most gyógyszerhiány van - jelentette be az ENSZ AIDS elleni programja (UNAIDS) és a Világbank egy 71 országot felölelő vizsgálat alapján.

Hiány az egészségbiztosításban, adóból segítene a miniszter

MTI

Meghaladja a 16 milliárd forintot az Egészségbiztosítási Alap első negyedéves hiánya, ami nem tesz szükségessé újabb megszorítást, de az egészségügyi miniszter adóbevételek átcsoportosításáért lobbizik a kormányfőnél - értesült a Népszava.

Drasztikus megszorításokra kényszerülnek a kórházak

Független Hírügynökség

A kórházak idén 7 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak a szaktárca - a válsággal indokolt - megszorító intézkedései miatt. Az RTL Klub Híradója által megkérdezett kórházakban arra számítanak, hogy nőni fognak a várólisták.

Gazdasági válság - mire költünk kevesebbet?

WEBBeteg/Szinapszis

Annak ellenére, hogy a gazdasági válság miatt a lakosság döntő többségének jelentősen csökkenteni kell a kiadásait, az egészségügyi költések tekintetében kevésbé fogjuk vissza magunkat – derült ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. közös felméréséből, mely a lakosság egészségtudatosságát és egészségügyi kiadásait vizsgálta.

A pénzügyi válság hatásai az egészségre

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Talán nem is gondolnánk, de a napjainkban körülöttünk kígyózó globális pénzügyi válság az egészségi állapotunkra is hatással van. A hatás mértéke egyéni hajlamainktól, illetve a válság általi fenyegetettség mértékétől függ.