• Gazdasági Válság téma

    MTI
    A gazdasági válság kihat a HIV-prevenciós, illetve a vírushordozók és a betegek kezelését célzó programokra, több országban már most gyógyszerhiány van - jelentette be az ENSZ AIDS elleni programja (UNAIDS) és a Világbank egy 71 országot felölelő vizsgálat alapján.
    MTI
    Meghaladja a 16 milliárd forintot az Egészségbiztosítási Alap első negyedéves hiánya, ami nem tesz szükségessé újabb megszorítást, de az egészségügyi miniszter adóbevételek átcsoportosításáért lobbizik a kormányfőnél - értesült a Népszava.
    Független Hírügynökség
    A kórházak idén 7 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak a szaktárca - a válsággal indokolt - megszorító intézkedései miatt. Az RTL Klub Híradója által megkérdezett kórházakban arra számítanak, hogy nőni fognak a várólisták.
    WEBBeteg/Szinapszis
    Annak ellenére, hogy a gazdasági válság miatt a lakosság döntő többségének jelentősen csökkenteni kell a kiadásait, az egészségügyi költések tekintetében kevésbé fogjuk vissza magunkat – derült ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. közös felméréséből, mely a lakosság egészségtudatosságát és egészségügyi kiadásait vizsgálta.