Fogkrém téma

Fogfehérítés aktív szénnel? Hát az meg mi?

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2022-11-03 04:03
Nagyjából ezt kérdezheti minden olvasónk, aki egy olyan fogkrémet használ, amelyben nyoma sincs az aktív szénnek. Pedig a Healthline szerint a szén a wellness és a kozmetika világában ma igazán trendi.

Melyik a legjobb fogkrém? Íme, a termékteszt

Tudatos Vásárlók Egyesülete - 2022-08-25 10:29
Lehet, hogy a reklámokban 10-ből 9 fogorvos „ezt” ajánlja, de érdemes megnézni, hogy a valóságban melyik milyen hatékonyan tisztítja a fogainkat. A Tudatos Vásárlók Egyesülete tesztelte a fogkrémeket, meglepő eredmény született.

Milyen a jó fogkrém?

WEBBeteg - Dr. Horváth Viktória, fogszakorvos - 2022-08-19 13:03
A fogkrém márkák és összetevők sokasága miatt érdemes áttekinteni, hogy mire figyeljünk vásárlóként az egyes termékek dobozain.

Fogkrém-allergia - Ezek lehetnek a tünetek

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-06-25 21:42
A fogkrémekben található fluorid allergén tulajdonságain kívül a fogkrém ízét biztosító egyéb összetevők is gyakran okozhatnak allergiás reakciót. Ezek közül a leggyakoribbak a fahéj, fodormenta, borsmenta, karvon és anetol. Mindezen kívül a fogkrémben található adalékanyagok és parabén is vezethet fogkrém-allergiához.

A fogzománc védelme

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2022-04-24 20:36
A fogzománc a fog felszínét képező anyag, amely a test legkeményebb és legtöbb ásványi anyagot tartalmazó anyaga. De még ez az erős védelem is meg tud bomlani, elsősorban a táplálkozási és fogápolási szokásaink miatt, aminek következményei az érzékenység, később akár szuvasodás is lehetnek. A jelenségről és a teendőkről dr. Benkő Krisztina fogszakorvos beszélt.
Sokan rettegnek a fogorvostól, hiszen a rendelőkben a hangsúly a már kialakult betegségek megszüntetésén van. Dr. Dima Mária Magdolna, a Heim Pál Kórház fogászati prevenciós megbízott osztályvezető főorvosa ezzel szemben azt hirdeti, hogyan óvhatjuk meg fogaink egészségét.

A fluorid szerepe a fogak egészségében

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-12-28 20:36
A fluorid egy nyomelem, az emberi szervezet egyik fontos építőköve. Jelentős szerepe van a csontképződésben és a növekedésben.

Szájhigiéniai ABC - Így ápoljuk fogainkat

Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos - 2021-12-22 05:03
A fogak tisztán tartása, a megfelelő eszközhasználat és a rendszeres fogorvosi kontroll nem csak esztétikai szempontból fontos. A rossz vagy mozgó fogak az egészségre nézve is komoly kockázatot jelentenek.

A túlzott fluorbevitel veszélye: a dentális fluorózis

WEBBeteg - Dr. Gosztonyi Julianna Johanna, fogorvos - 2021-08-18 22:03
Fluorózis akkor alakul ki, amikor a fogzománc az elégtelen mineralizáció (vagyis az ásványi anyagok hiányos beépülése) miatt porózusabbá, érdesebbé, törékenyebbé válik. Ezt a fogzománc érési, fejlődési szakában történő túlzott fluoridbevitel okozza, leginkább tehát az 1-8. életévben jellemző, mert ez idő alatt fejlődik ki a maradó fogaink zöme az állkapcsunkban.
A fluoridok megkeményítik a fog külső zománcrétegét, és meggátolják a baktériumok elszaporodását. Vitatott azonban, hogy mennyi az optimális fluoridtartalom a fogkrémekben.

Hogyan őrizzük meg fogaink épségét?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2015-12-12 11:25
Ideális esetben fogainknak, egész életünkön keresztül meg kellene maradniuk. Az egészséges emésztés, az étel alapos megrágásával kezdődik, amelyhez elengedhetetlen a fogak egészsége. A szép fogsor pedig esztétikai szempontból sem elhanyagolható.

Kisgyermekem fogai

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva - 2011-08-31 19:51
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kisfiam három éves. Felső fogsorán a sok eséstől a mind négy első fogacskájából le van törve egy-két milliméternyi sáv. Ezért fájlalja a fogait, harapni sem nagyon szeret, a fogmosást meg kifejezetten nem kedveli, azt

Fogkrémet nyeltem

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-08-10 11:56
Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! Fogmosás közben véletlenül lenyeltem a fogkrémet (Elmex, aminfluorid tartalmú) . Okozhat ez valamilyen problémát a későbbiekben? Mi a teendő? Az esetet követően furcsa érzésem volt a nyelőcsövemben és a