Fogászati implantátum téma

A fogászati implantáció menete

WEBBeteg - Dr. Horváth Viktória, fogszakorvos - 2022-10-07 17:03
A fogászati implantátumok beültetése ma már rutinszerű feladat a gyakorló szájsebész/fogorvos számára. A fogpótlások tervezését és viselésének könnyítését tette lehetővé. Szóló korona esetén pár fog hiányának pótlására kitűnő gondolat az implantátum beültetése.

Fogpótlás digitálisan, 3D-s nyomtatással

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2022-04-26 07:33
A 21. század technológiai „forradalma” megjelent az egészségügyben is, egyre több területén tapasztalható az analógból a digitális világba való átlépés. Ez a változás néhol már végbe is ment, több szakágban pedig - így a fogászatban is - napjainkban intenzíven zajlik ez a folyamat.

Fogászati csontpótlás

Dr. Czinkóczky Béla, szájsebész, fogszakorvos - 2022-02-01 03:03
Ma már olyan esetekben is beültethető fogászati implantátum, amikor nincs megfelelő csontszövet egy baleset vagy hosszan tartó foghiány miatt. Ilyenkor a fogászati csontpótlás lehet a megoldás, ami ma már rutineljárásnak számít.

Fogászati problémák és az allergia

Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész - 2021-03-14 13:33
A fogászati allergiás panaszok elkerülésére a fogorvosok a titániumból készült fogpótlások alkalmazását javasolják. A legújabb kutatások szerint azonban ez az allergénmentesnek vélt anyag is problémát okozhat.

Ezek a fogászati implantátumok a legmodernebbek manapság

BP Digital Group - Támogatott tartalom - 2020-09-14 12:05
A fogak állapotának felnőttkorban tapasztalt romlása és pusztulása egy sor kellemetlenséget von maga után, kezdve a fogfájástól a szájhigiéniai problémákon át egészen a fogvesztés miatt kialakuló esztétikai és egészségügyi gondokig. (x)
A fogpótlásoknál az implantátumbeültetésnek számos előnye van. Sajátfog-érzetet ad és természetesebb a használata. De a beültetésében is vannak már újítások. Ha megfelelő a csontállomány, akkor metszés nélkül, apró furaton keresztül beültethető az implantátum, így gyorsabb a gyógyulás, és az elkészült fogsor behelyezése után már azonnal terhelhető is.

A fogászati implantátumok élettartama

Semmelweis Egyetem - 2016-09-01 05:21
Foghiány esetén vagy a hagyományos fogpótlások helyett is érdemes elgondolkodni a fogászati implantátum beültetésén. Utóbbi esetnél így például nem kell a két szomszédos fogat lecsiszolni - mondja Dr. Joób-Fancsaly Árpád, az Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinika docense.

3D CT-felvétel: Milyen beavatkozások előtt és miért fontos?

Zuglói Fogászati Központ - 2012-03-09 15:21
A 3 dimenziós felvétel jóval többet elárul az emberi állkapocsról, mint a hagyományos panorámaröntgen. Dr. Jancsecz Péter, a Zuglói Fogászat vezető szájsebésze arról beszél, miért érdemes 3D felvételt készíttetni bizonyos beavatkozások előtt.

Fogászati implantátumok: Elrontott esetek

Central Implant - 2011-09-09 02:51
Manapság világszerte egyre elterjedtebb fogászati beavatkozásnak számít az implantátumok (műgyökerek) beültetése. Az eljárás nagy gyakorlatot igényel, és csak szakmailag megfelelően felkészült szakember végezheti. Cikkünkből megtudhatja, mire érdemes odafigyelnie, mielőtt rászánja magát a beavatkozásra.

Biszfoszfonát és műtét?

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva - 2014-04-08 21:28
Tisztelet Doktor úr! Kb. 20 éves fogászati implantátumom van, ami a bal felső hidam egyik tartópillére, a másik a 3. fogam, sajnos ott több fogam nincs. Tartós gyulladás alakult ki mára körülötte, és némi csontfogyás így fogorvosom szükségesnek t

Fogászati implantátum

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva - 2011-11-07 11:33
Alsó (3.) fog helyére kaptam implantátumot. Fúrás közben hirtelen éles fájdalmat éreztem. 2 hete az állkapcsom alatt diónyi kőkemény dudor van, az alsó ajkam fele zsibbadt, érzéketlen. 4 doboz antibiotikum, 2 csomag fájdalomcsillapítón vagyok túl.