Fogászati implantátumok és árai

A fog implantátumokkal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Szükségem van 2 beültetésre is, és szeretném megtalálni a legjobb ár-érték arányt, ami persze nagyon biztonságos is. A jelenlegi fogorvosom 150.000 Ft-ról beszél (100 az implantátum, 50 a porcelán felépítmény). Az is kérdés, hogy minden fogászaton garantált-e a biztonságos beültetés (pl. az előző linket, hogy tudom szakmailag leellenőrizni) és hogy mi a különbség az egyes rendszerek között (pl. mi az az egyrészes és többrészes implantátum, stb.) Mi az, ami már nem korszerű és nem érdemes vele foglalkozni, mi az, amivel jók a tapasztalatok? Az ár minden esetben minőségi különbséget is jelez? Előre is köszönöm válaszukat!

Dr. Ágics Anikó válasza fog implantátum témában

Tisztelt Kérdező! A kérdések nagyon jók és abszolút értékelem, hogy ennyire utánanézett! Próbálok mindenre kielégítően válaszolni. A kuponokkal kapcsolatban talán annyit, hogy egy masszázst vagy hétvégi kiruccanást érdemes kuponnal vásárolni, azonban implantációt szerintem nem. Szerintem ez más, bizalmi dolog. Először is, implantáltatni annak érdemes, akinek tökéletes a szájhigiéniája, egészséges az ínye, nem fogágybeteg (vagy parodontológián már kikezelték előtte), és nincsen semmiféle szájüregi gyulladása. Szükséges továbbá, hogy legyen elegendő csontkínálat, ahová be lehet tenni a titán csavart, illetve legyen elegendő feszes íny a közelben. Ha nem elég a csont vagy a feszes íny, sokkal hamarabb lép fel komplikáció, gyulladás. Biztonságosnak a több tíz éves klinikai tapasztalattal bíró implantátum rendszerek számítanak, ilyenek a Replace, Bránemark, Straumann, Astra. Ezek közül bármelyiket ajánlanám bárkinek. Tény, hogy nem a legolcsóbbak, de tudtommal több év garancia van rájuk. Míg az olcsóbb, névtelen, akciós implantátumokkal sok probléma van, mindig nehézkes a kezelésük. Az egyrészes implantátumoknál talán nagyobb a fertőzésveszély, nem igazán korszerűek. Ha bármi törik, csak az implantátum eltávolításával lehet megoldani a bajt, míg a többrészesnél az elemek cserélésével javítható a hiba. Az azonbali terhelést személy szerint nem szeretem, érdemes csontosodni a csavarnak, mielőtt rágni kezdene rajta a páciens, legalább pár hetet, vagy hónapot. Remélem, tudtam segíteni:) Tisztelettel: Dr. Ágics Anikó

Megválaszolva: 2013. február 16.

Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek

Csontosodás elősegítése
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Sajnálatos módon autóbalesetünk volt 3 hete, mely után a barátnőm (aki 30 éves) 3 elől lévő fogát felűlröl eltávolították. Titánium...
Ajakszárazság.
T. Doktor Nő/ Úr. Januárban elkeztem csináltatni műfogsoromat. Mini implantátumokat raktak be. Kb egy hónap múlva elkezdett égni kiszáradni az ajkaim,...
Csomó az alsó ínyben
Tisztelt doktornő! Egy ideje már található 2 fél borsószemnyi csomó az alsó ínyemen belül, a 2 metszőfogam alatt. Kissé mozgatható, a nyelvemmel érzem...
Csomó az alsó ajakban
Tisztelt doktornő. Az alsó ajkamban található 2 nagyon kicsi csomó, teljesen fájdalommentes és már egy ideje ott van. Semmilyen más tünet nem mutatkozott, és...
Fogászat-biszfoszfonát tartalmú...
Tisztelt Doktor NŐ! 2023. május 05-én voltam csontsűrűség vizsgálaton. Gerinc: -0,9; Combcsont: -2,5 BMD: 0,570 2021. július 29-ei eredményem: Gerinc:...
Alsó fogíny válasz
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 hónapja voltam fogkőszedésen. Az enyhe fogíny gyulladás hol látható? A kis kapillárisok jelenlétét, a fogak és az íny találkozásánál?...