• Fertőző Betegség téma

    koronavirus.gov.hu
    Már közel 500 házi karantént rendeltek el a Magyarországra belépni kívánó magyar állampolgároknál.
    koronavirus.gov.hu
    A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán március 16-tól a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán március 13-án este közzétett videójában.
    koronavirus.gov.hu
    A fertőzést diagnosztizálták egy 67 éves magyar férfinél, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik, egy 41 éves magyar férfinél, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, és egy 27 éves magyar férfinél, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel.
    Index
    Elhagyhatta a karantént Japánban az a magyar állampolgár, akinél a Diamond Princess hajón diagnosztizálták február végén a koronavírust.
    MTI
    Tizenháromra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az újkoronavírus-fertőzést (COVID-19) - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon március 11-én reggel.
    MTI
    Cél, hogy folyamatosan biztosítani tudják a szükséges helyeket - közölte a Belügyminisztérium.
    MTI
    Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan beteg is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani.
    Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
    Az ECDC adatai alapján 2020. március 3-án globálisan 1 595 új COVID-19 megbetegedést jelentettek, ezzel 90 663-ra nőtt az esetszám, valamint 78 új halálozást jelentettek, és ezzel a halottak száma 3 124-re emelkedett.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    A 2019-nCoV nevű új típusú koronavírus ellen eddig sajnos még nem sikerült védőoltást kidolgozni. Ennek hiányában a megelőzés érdekében jelenleg annyit tehetünk, hogy odafigyelünk a kézhigiéniára, kerüljük a tömeget és ügyelünk rá, hogy immunrendszerünk erős maradjon. Sokan ilyenkor elsősorban a táplálékkiegészítők szedésére gondolnak, ám egészséges emberek esetében az ellenálló képesség növelésének nem ez az elsődleges módja.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    Az új típusú koronavírus okozta járvány továbbra is terjed, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által hirdetett nemzetközi közegészségügyi vészhelyzet fennáll. A vírus már hazánkban is felütötte fejét. Érdemes tehát szót ejtenünk arról, hogy hogyan előzhető meg a fertőzés, hogyan védekezhetünk ellene.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!