Étellel terjedő nemi betegségek

Tisztelt Doktor Úr! Csináltam egy nagy butaságot! Az M3as metró aluljárójában leesett az almám a földre, gurult egy kicsit, aztán felvettem. Nem dobtam ki, hanem áttöröltem kézfertőtlenítővel és utána vagy 50szer átöblítettem vízzel, aztán megettem. Van egy olyan rossz szokásom, hogy nem igazán szeretek ételt kidobni, csak azért mert leesett a földre, viszont most utólag már megbántam: (Olvastam a neten, hogy vannak nemi betegségek, amik szájon át, akár étellel is terjedhetnek, és hát a metró aluljáróban előfordulhat a földön akár vizelet, vagy rosszabb is, így most elkezdtem félni attól, h elkapok emiatt valami nemi fertőzést. Érdeklődni szeretnék, hogy az adott esetben mennyi esély van erre, és h mit tudnék ellene tenni? Köszönettel Egy kétségbeesett lány

Dr. Kiss György válasza Étellel terjedő fertőző betegségek témában

Tisztelt Hölgyem!

Szerintem nagyon kevés az esélye a nemi fertőzésnek, főleg az alapos átöblitések után.

Jelenlegi tudásunk szerint a váladékkal terjedő nemi fertőzések azok, melyekről egyre többet ismernek meg a szakemberek, hála a PCR / DNS feldusitás/ technikának, de alaposabb véleményt a nemi fertőzésekkel és terjedésükkel foglalkozó kollegáktól tudhat meg .

Mindent jól csinált és mindenre odafigyel, ahogy leveléből látom, viszont a neten megtalálható valós-valótlan információ áradatot nagyon óvatosan kell kezelni.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. április 20., 21:33; Megválaszolva: 2016. április 21., 09:22

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Egészséges ember széklete is okozhat...
Tisztelt Dr! Egy igen szerencsétlen eset miatt írok. A kérdés teljesen komoly, bár leírva talán nem annak tűnik. Dugulást szereltem a WC lefolyó...
Lehetek-e férges a macskámtól?
Kedves Doktornő/Doktor Úr! A cicámról kiderült, hogy férges. Kis fehér rizsszem alakú férgek jönnek ki belőle. Kezelését megkezdték. A...
Toxoplasma
Hányás, hasmenés
Zika vírus
Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes kismama vagyok és a mai napon egy családtag kertjében elég sok csípést szereztem szúnyogtól, ami mint utóbb kiderült...