Európa téma

Koronavírus európai körkép - Hogy áll Magyarország?

WEBBeteg.hu

Nem nagy a választék, ha a koronavírus szempontjából Magyarországnál biztonságosabb úti célt keres valaki a nyaraláshoz. Szomszédaink közül jelenleg Horvátországban a legmagasabb az aktív COVID-19-fertőzöttek aránya.

Influenza - Tetőzik a járvány Európában

MTI

Tetőzik az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma Európában - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t.

Ebola - Európában nagyon alacsony a járványveszély

MTI

Európában nagyon alacsony annak kockázata, hogy ebolajárvány törjön ki - hangsúlyozta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója szerdán Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakbizottsága előtti meghallgatásán.

Európa: Súlyos gondok a lakosság egészségével

Medipress

Az európai felnőttek több mint fele elhízott, túl sok gyerek dohányzik és túlsúlyos szintén, ami növeli a rák és a szívinfarktus kockázatát, mutatta ki a földrész egyik egészségügyi jelentése. Az Európai Unió felnőtt lakosságának 15 százaléka elhízott, vagyis arányuk az elmúlt 20 évben megduplázódott.

Tüdőrák: drasztikusan nőtt a női áldozatok száma

MTI

A férfiak, illetve nők tüdőrák eredetű halálozásának alakulása szomorú módon tükrözi a cigarettázás szokásának változását az EU országaiban: míg a férfiaknál csökkent, a nőknél nőtt a tüdőrákos halálesetek száma.

Robbanásszerűen fog terjedni a gyermekkori cukorbaj

MTI/FH

Robbanásszerűen fog szaporodni a gyermek- és fiatalkori cukorbetegség Európában a közeljövőben - jósolja a Lancet című brit orvosi folyóirat csütörtöki cikke.

Elárasztják Európát a veszélyes, hamis gyógyszerek

Hamisgyógyszer

Minden európai polgárt fenyeget a kontinensre egyre nagyobb számban érkező hamis gyógyszer. Az egyik legfertőzöttebb terület Nagy-Britannia, ahol tavaly már az államilag fenntartott egészségügyi intézményekbe is eljutottak a veszélyes készítmények.