Várható-e javulás polineuropátiából

Tisztelt doktornő/Úr, 74 éves férfi vagyok. Ez év január 01.-n felkelés után ahogy letettem a lábaimat a padlóra idegen közeget éreztem a talpam alatt. Mivel ritkán hagyjuk el a lakásunkat, hónapokon keresztül csak papucsot használunk. A papucsom teljesen lapos lábbeli volt, amelyet egy másikra cseréltem, amely a lábboltozatot tudta tartani. Arra gondoltam, hogy problémámnak a lábbeli az oka. Hosszabb idő után (kb. 3 hét) változást nem tapasztaltam a házi orvoshoz fordultam, aki egy neurológushoz adott beutalót. A neurológusnak előadtam a problémát, aki csak reflexvizsgálatot végzett. Elmondásom alapján polineuropátiát állapított meg és neurobion forte tablettákat írt fel 1 hónapra. Majd vissza kell mennem hozzá. A tablettákat jelenleg szedem. Nincs cukorbetegségem, nem fogyasztok alkoholt. Pajzsmirigy alulműködésre letrox tablettákat (100-as) szedek évek óta. A friss laborleletemben a TSH érték a megfelelő határok között van. Refluxos vagyok. Vérnyomásom 140 alatt tartósan. Májfunkciók jók, nincsen vese betegségem, koleszterin kissé határon kívül, 5,8. Csillagozottan van jelölve a neutrofil granulocita 49,1, továbbá monocyta 12,6%. A fehérvérsejt szám tavaly év közepétől 5,2 G/l értékről 7,2 G/l értékre emelkedett. A CRP érték 1,6. Tavaly 0,5 volt. MC érték 93, MCH 31, trombocitaszám 13,2 %. B12 tesztelés nem volt. Nem tudom mi válthatta ki ezt az állapotot. Csak igen erős stresszre tudok gondolni, amelyet az elmúlt évben feleségem lábtörése kapcsán alakult ki, amelyet súlyos testi és lelki teherként éltem meg. Emiatt jártam neurológusnál és Rivotril 0,5 mg tabletták szedését javasolta. A jelenlegi panaszomnál érintettek a lábam ujjainak vége és a kezem ujjainak vége (fonákérzés) . Az utóbbiak főként hideg érzékelése után fájnak. Majd egy idő után a fájdalom elmúlik. Égő fájdalmat érzek a bal felkarom hátsó oldalán és a jobb combomon a térdem feletti felületen kb. 10 cm hosszúságban a térdkalácstól. Bizsergést a kezeimben. Hideget, meleget, nyomást és hegyes eszközzel való tesztelést úgy gondolom, hogy jól érzékelem. Kérdésem, hogy az állapotom rosszabbodhat vagy mi várható a későbbiekben. Milyen vizsgálatokat kell elvégezni? Hozzászólását előre is köszönöm. Üdvözlettel György

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza polyneuropathia témában

Kedves Kérdező!

Leírásából nem derül ki, hogy a szedett gyógyszer csökkentette-e a panaszát. A leírt tünetek alapján még B12 vitamin szint vizsgálatát és angiológiai vizsgálatát javasolnám. A továbbiakban várható állapotáról nem tisztem ezen a felületen nyilatkozni.

Kérdés: 2021. február 25., 20:05; Megválaszolva: 2021. február 28., 20:15
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium