Egyesült Államok téma

Csaknem minden COVID-áldozat a nem beoltottak közül kerül ki az Egyesült Államokban

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Napjainkban csaknem valamennyi COVID-halott a nem beoltottak, a vakcinát visszautasítók köréből kerül ki - állítják szakértők a májusi amerikai járványügyi adatok ismeretében.

Florida egyes megyéiben egészségügyi szükségállapotot hirdettek a Zika-vírus miatt

MTI

Florida kormányzója szerdán rendkívüli állapotot hirdetett a déli szövetségi állam négy megyéjében, ahol felbukkant a Zika-vírus.

Kanyaró Amerikában - Mire figyeljen, ha oda utazik?

Országos Epidemiológiai Központ

Az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg több tagállamra kiterjedő kanyarójárvány zajlik, amely 2014 decemberében kezdődött Kaliforniában és további hat államra, illetve Kanadára és Mexikóra is átterjedt.

Kompromisszum az amerikai egészségügyi reform vitájában

MTI

A washingtoni szenátus demokrata párti tagjai kompromisszumra jutottak szombaton az egészségügyi reform vitájában, és ezzel biztosították a reformcsomag felsőházi elfogadásához szükséges 60 szavazatot.

H1N1 - Amerikában lecsengőben az újinfluenza második hulláma

MTI

A klinikai kísérleteket végző Quest Diagnostics szakemberei által közzétett jelentése, megerősíti az amerikai egészségügyi hatóságok arról szóló beszámolóját, hogy a vírus visszahúzódóban van, és második csúcspontját októberben érte el.

Új influenza: 10.200 fölött már a fertőzések száma

Független Hírügynökség

A sertésinfluenzának is nevezett új H1N1-es vírus okozta fertőzések száma túllépte a 10.200-at, jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán. Ebből 80 végződött halállal, túlnyomó többségük Mexikóban történt.

Javítja az SM páciensek járását az új szer

MTI

A klinikai kipróbálás alatt álló, fampridine nevű szer javította egyes szklerózis multiplexes páciensek járóképességét - közölték tanulmányuk eredményét amerikai kutatók a Lancet című orvosi folyóiratban.