• Kompromisszum az amerikai egészségügyi reform vitájában

    Szerző: MTI

    A washingtoni szenátus demokrata párti tagjai kompromisszumra jutottak szombaton az egészségügyi reform vitájában, és ezzel biztosították a reformcsomag felsőházi elfogadásához szükséges 60 szavazatot.

    A maratoni tárgyalás során beadta a derekát az utolsó demokrata párti szenátor, a nebraskai Ben Nelson is, miután párttársai eleget téve kérésének vállalták azt, hogy a szövetségi pénzalapokat nem fogják felhasználni terhességmegszakítás támogatására. Az abortuszellenes szenátor egyetlen szavazata hiányzott a reformcsomag felsőházi elfogadásához. Ehhez összesen 60 voksra van szükség.

    Hirdetés

    A kompromisszum fontosságára utal, hogy az ügyben rögtön megszólalt Barack Obama amerikai elnök. "Közel egy évszázados küzdelem után az egészségügyi reform megvalósulásának küszöbére értünk az Egyesült Államokban" - mondta Obama.

    A képviselőház már megszavazta a saját törvényverzióját a reformról. Ha a szenátusban is megszületik egy változat, akkor a kettőt januárban összehangolják, ismét elfogadják mindkét házba, és Obama utána aláírhatja az egészségügyi reformcsomagot.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az új amerikai elnök belpolitikai programja szempontjából meghatározó egészségügyi csomag további 36 millió amerikaira terjesztené ki a betegbiztosítást, amely a következő években a tervek szerint már a lakosság 96 százalékának nyújtana ellátást.

    Az elmúlt évtizedek legnagyobb változását jelenti az amerikai egészségügyi politikában, és már képviselőházi elfogadása is kulcsfontosságú győzelem volt Obama számára.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.12.20 13:23
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A nemdohányzók között a férfiaknál gyakoribb a tüdőrák

    Egy tanulmány, mely a nemdohányzók körében történő tüdőrákos haláleseteket vizsgálta, azt mutatta ki, hogy a férfiaknál gyakoribb a betegségben való elhalálozás, mint a nőknél - számolt be a WebMD amerikai egészségügyi internetes portál.

    Több tízmillió járványos megbetegedést akadályozott meg az oltási program

    Mintegy kétszázmillió gyermekbénulás, kanyaró, mumpsz, rózsa- és bárányhimlő, veszettség és hepatitis A megbetegedést és az ezek okozta körülbelül 450 ezer elhalálozást akadályozott meg a tömeges oltási program az 1963-as bevezetése csak az Egyesült Államokban 1963 és 2015 között - mutatták ki amerikai kutatók.

    H1N1 - Amerikában lecsengőben az újinfluenza második hulláma

    A klinikai kísérleteket végző Quest Diagnostics szakemberei által közzétett jelentése, megerősíti az amerikai egészségügyi hatóságok arról szóló beszámolóját, hogy a vírus visszahúzódóban van, és második csúcspontját októberben érte el.

    Megduplázódik a cukorbetegek száma az Egyesült Államokban

    Megduplázódik a cukorbetegek száma a következő 25 évben az Egyesült Államokban. A Chicagói Egyetem tanulmánya szerint a betegek kezelésére fordított összeg ezalatt a háromszorosára nő majd.

    Megszavazták Obama egészségügyi reformcsomagját

    Az amerikai képviselőház - helyi idő szerint szombaton éjszaka - megszavazta az egészségügyi reformcsomagot, amely a lakosság túlnyomó többségére kiterjesztené a betegbiztosítás rendszerét.

    Már mozgatja ujjait a kettős kézátültetett férfi - Fotóval!

    Ha csak parányit is, de mozgatja ujjait Jeff Kepner, akin a világon elsőként dupla kézátültetést hajtottak végre az Egyesült Államokban. A férfi leginkább arra vágyik, hogy érezhesse felesége kezének tapintását.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.