Egészségbiztosítási Felügyelet téma

Megszűnik az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF)

MTI

Megszűnik az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF), feladatai más szervekhez kerülnek, miután Schmitt Pál köztársasági elnök aláírta az egyes egészségügyi és szociális tárgyú törvények módosítását.

Csődközeli helyzetet okozhatnak a műhibaperek?

MTI

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint továbbra is az egészségügyi ellátórendszer egyik forró pontja a kórházak ellen indított kártérítési perek problémája - írta a Népszabadság hétfői számában.

Egészségbiztosítási Felügyelet - Több mint 100 milliós nagyságrendű büntetés

Független Hírügynökség

Az Egészségbiztosítási Felügyelet (Ebf )összesítése szerint a tavalyi több mint 4 ezer bejelentésből 932 esetben indított a hatóság eljárást, ezek 35 százalékánál igazolódott be, hogy a panasz jogos volt.

Hová fordulhat a beteg, ha sérelem érte?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Mindenkit, aki kórházban fekszik, orvosi kezelés alatt áll, vagy akárcsak egy szűrővizsgálaton vesz részt – azaz kapcsolatba kerül az egészségüggyel –, megilletik a betegjogok.

Autószerelő vágta le lábáról a gipszet

Független Hírügynökség

Autószerelő szedte le a gipszet egy 84 éves asszony lábáról. Az idős asszonynak és lányának a kórházban azt mondták, hogy levehető a gipsz, de nincs szakember.

160 millió - Hová kerülnek az Egészségbiztosítási Felügyelet bírságai?

MTI

A felügyelethez a legtöbb panasz a szülészet-nőgyógyászat, a belgyógyászat, valamint a sebészet területéről érkezik. A megkeresések a leginkább arról szólnak, hogy nem volt megfelelő az ellátás.

Egészségbiztosítási Felügyelet: vizsgálat a "továbbküldött" beteg ügyében

MTI

Az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) megkezdte az adatgyűjtést annak a férfinak a halálával kapcsolatban, akit a múlt héten egyik kórházból küldözgettek a másikba - közölte az EBF elnökhelyettese, Holchacker Péter hétfőn az MTI-vel.

Több mint félezren fordultak az Egészségbiztosítási Felügyelethez

Független Hírügynökség

Az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) csaknem 530 esetben indított hatósági eljárást a kórházakkal, szakrendelőkkel és háziorvosokkal szemben a biztosítottak panaszai alapján - derül ki a felügyelet féléves beszámolójából.

Nem volt nála TAJ-kártya - 20 ezer forintot kértek tőle a sürgősségi ügyeleten

Független Hírügynökség

Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult egy édesanya, amiért 20300 forintot kértek fiától a sürgősségi ellátásért a Főnix-Med orvosi ügyeletén - tudta meg a Magyar Nemzet.

Indikátor - hasonlítsa össze a kórházak és rendelők szolgáltatásait

Független Hírügynökség

Péntektől a tavalyihoz képest dupla annyi, összesen 675 mutató alapján tudják a betegek összehasonlítani a magyar kórházak és a járóbeteg-szakellátók szolgáltatásait.