Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum téma

Hatékonyabb ellátás a daganatos betegeknek

Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum

Új, korszerű lineáris gyorsító beszerzése válik lehetővé a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Onkológiai Intézetében egy nyertes pályázat révén. Az új berendezés a betegellátás biztonsága szempontjából is alapvető fontosságú, és eddig nem kezelt betegségcsoportok gyógyításában is szerepet játszik majd.

Kommunikáció a rendelőben: a jó kapcsolat titka

WEBBeteg-T.A., újságíró

Az orvos-beteg találkozás a leggyakoribb és talán a legfontosabb helyzet az orvosi hivatás gyakorlatában. Egy orvos szakmai életpályáján 160 - 300 ezer alkalommal találkozik pácienssel, mindegyik kapcsolat lehet előrevivő, mindkét fél részéről megerősítő, illetve akár gyógyító is, de lehet frusztráció forrása is.

Népbetegségek genetikai hátterét vizsgálják a debreceni orvoscentrumban

MTI

A leggyakoribb népbetegségek genetikai meghatározottságát vizsgálják a magyar lakosság körében a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) szakemberei.

Világszínvonalú lézeres műszer Debrecenben

MTI

Világszínvonalú lézeres készüléket helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) szemészeti klinikáján.

Ritka kórokok, rejtélyes tünetek - A magyar Doktor House

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Az országban ezideig egyetlen Ritka Betegségek Tanszék a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumán belül, a Belgyógyászati Intézet keretében működik. 2001. július 1-jén Udvardy Miklós egyetemi tanár, akkori oktatási rektorhelyettesnek és Muszbek László akadémikus, akkori rektornak köszönhető, hogy a tanszék létrejött – mondta el dr. Pfliegler György, a tanszék vezetője.

AnyScan: a nukleáris medicina mérföldköve

WEBBeteg

Európa egyik legkorszerűbb Nukleáris Medicina Központja épült fel a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában.

Táplálkozástudományi mesterszak indul Debrecenben

MTI

A világon mindenhol ismert és elterjedt táplálkozástudomány felsőfokú oktatását itthon a rossz fogyasztói kultúra és a romló népegészségügyi adatok is indokolják. A Debreceni Egyetemen felismerték a képzés hiánypótló szerepét, így hároméves előkészítés után Magyarországon elsőként náluk indul táplálkozástudományi mesterszak, a 2009/2010-es tanévben.