• Dadogás témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Muszil Dóra, pszichiáter
    A beszédzavarok egyik leggyakrabban jelentkező formája a dadogás, melyre jellemző egyes hangok, szótagok, szavak akaratlan ismételgetése, hangok elnyújtott ejtése, illetve a beszéd folyamatosságának váratlan megszakadása.
    WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra
    Egyre több az olyan gyermek, akinél valamilyen beszédhibát tapasztalnak. Ezért nem feltétlenül csak a tévénézés a hibás, bár kétségtelen, hogy a képernyő bámulása nem ösztönzi a kreativitást, és gátolja a manuális tevékenységek folytatását is.
    WEBBeteg
    Fiam kb. egy hete egyik napról a másikra elkezdett dadogni. Szeptemberben lesz három éves. Leginkább a mondatok első szavával bajlódik, de előfordul ,hogy mondat közben is elakad. Néha, sajnos elhangzanak itthon kisebb viták, de soha nem előtte, talán érzi a feszültséget?
    WEBBeteg
    Kislányom dadogni kezdett. A viselkedése is megváltozott, nagyon visszahúzódó és félénk lett. Mit ronthattunk el? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Vérző olaj, Aviátor, Egy csodálatos elme, Forrest Gump, Esőember, Love Story. Mi a közös ezekben a filmekben? Valamennyien Oscar-díjas vagy Oscar-díjra jelölt alkotások, de most nem erre gondoltunk. Alkoholizmus és süketség, kényszerbetegség, skizofrénia, autizmus, leukémia. E filmek mindegyikében a főszereplők valamilyen mentális vagy szervi problémájának, betegségének hatására formálódik a cselekmény, változik emberek sorsa, jelleme, élete.
    WEBBeteg
    Ötéves fiú unokám igen korán elkezdett beszélni. Érthetően, szépen verselt, énekelt és beszélt már másfél éves korában. Amikor alig múlt 2 éves megszületett az öccse. Azóta dadog. Mi okozhatta a dadogását? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra
    Jó napot azt szeretnem megkérdezni, hogy ha valaki sokszor megismétli önmagát, van hogy dadog, volt depressziós hajlama is, lehetséges hogy a lelki dolog miat van, vagy esetleg betegség talán Tourette Szindróma? Lassan egy éve.
    Orvos valaszol - Kovács Piroska
    Kedves Szakerto! Oriasi problemaval kuzkodunk, fiam kb egy hete egyik naprol a masikra elkezdett dadogni. Szeptemberben lesz harom eves.Leginkabb a mondatok elso szavaval bajlodik, de elofordul, hogy mondatkozben is elakad.Pl:"né-né-né-zzuk meg...
    Orvos valaszol - Szigeti Ildikó
    Tisztelt Doktor nő/úr! A kis unokám most 20 hónapos, egy éves kora óta mondogat szavakat már ott tartunk hogy kezd 2-3 szavas mondatokba beszélni, de kb egy hete el kezdett dadogni vagyis ha gyorsan akar ki mondani valamit többszöri neki...
    Orvos valaszol - Szigeti Ildikó
    Tisztelt Doktor Úr/Nő! A nővéremnek van egy kisfia. Három éves. Egy csomószor dadog és egy mondatnak többször fut neki, hogy el tudja mondani. Először az óvodában kezdődött neki, de azt hittük, hogy az óvoda miatt dadog, mert nem...