Hipnózis dadogás ellen

Tisztelt Doktornő! Sajnos gyermekkori trauma miatt dadogok (erre nem emlékszem, szülői elmondások alapján tudom) , a trauma után 4-5 évesen nagyon dadogtam, majd ez csökkent, de a mai napig dadogok és mindent megtennék hogy elmúljon. Jártam logopédushoz is, de sajnos nem hatott. Most 27 évesen felkeresem egy pszichiátert, és ő a hipnózist javasolta, mint kezelési módot. A hipnózisról mi a Doktornő véleménye? Hatásos lehet tényleg dadogás ellen? Van bármi kockázata, mellékhatása a hipnózisnak? Keresztény szemmel is elfogadható? Van bármi egyéb a hipnózison kívül is ami segíthet legyőzni a dadogást? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét! Tamás

Dr. Pálvölgyi Rita válasza dadogás terápiája témában

Tisztelt Kérdező,

Az, hogy egy adott módszer használ-e valakinél, az több tényezőn múlhat. Nem lehet garantálni, hogy használ, de meg lehet próbálni. a hipnoterápiás módszerek közül talán az NLP-t javasolnám. Érdemes utána járni, és egy megbízható szakembert keresni ezen a területen.

Nem gondolnám, hogy ütközne a technika a keresztény értékrenddel, bár ebben biztosan megoszlanak a vélemények.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. július 26., 12:30 ;Megválaszolva: 2022. július 26., 17:32
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok