Hipnózis dadogás ellen

Tisztelt Doktornő! Sajnos gyermekkori trauma miatt dadogok (erre nem emlékszem, szülői elmondások alapján tudom), a trauma után 4-5 évesen nagyon dadogtam, majd ez csökkent, de a mai napig dadogok és mindent megtennék, hogy elmúljon. Jártam logopédushoz is, de sajnos nem hatott. Most 27 évesen felkeresem egy pszichiátert, és ő a hipnózist javasolta, mint kezelési módot. A hipnózisról mi a Doktornő véleménye? Hatásos lehet tényleg dadogás ellen? Van bármi kockázata, mellékhatása a hipnózisnak? Keresztény szemmel is elfogadható? Van bármi egyéb a hipnózison kívül is ami segíthet legyőzni a dadogást? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét! Tamás

Dr. Pálvölgyi Rita válasza dadogás terápiája témában

Tisztelt Kérdező, Az, hogy egy adott módszer használ-e valakinél, az több tényezőn múlhat. Nem lehet garantálni, hogy használ, de meg lehet próbálni. a hipnoterápiás módszerek közül talán az NLP-t javasolnám. Érdemes utána járni, és egy megbízható szakembert keresni ezen a területen. Nem gondolnám, hogy ütközne a technika a keresztény értékrenddel, bár ebben biztosan megoszlanak a vélemények. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. július 26.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása
Állandóan zenét hallok a fejemben
Ripedon elvonási tünet ellen?
Paraszomnia? Nagyon megijedtem
Üdv! Lenne egy nagyon nagyon ijesztő élményem, amit nem teljesen tudok mire vélni, paraszomnia lehet talán, de pontosan nem tudom. Tegnap (2023.10.03) este...