COVID-19 téma

Koronavírus: 10 vakcina van már emberi kipróbálás alatt

Magyar Tudományos Akadémia

A jelenlegi járványt okozó koronavírus elleni oltóanyag-fejlesztési próbálkozások egy jelentékeny része nem a klasszikus technikákon alapszik. A WHO folyamatosan frissített összefoglalója az összes koronavírus elleni oltóanyaggal kapcsolatban 133 kutatást sorol fel, ebből mindössze 3 élő-gyengített és 9 teljes elölt kórokozós.

4076 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek szám

koronavirus.gov.hu

7 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4076 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 101 éves krónikus beteg.

4069 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4069 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 idős, krónikus beteg.

4064 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4064 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 4 krónikus beteg.

Lehet a járvány új szakaszában kézfogással üdvözölni egymást?

portfolio.hu

A kórházainkban 290 főt ápolnak koronavírus-betegként, 20-an vannak még lélegeztetőgépen - jelezte Müller Cecília az operatív törzs pénteki tájékoztatóján. Arról is beszélt, hogy Budapesten a szennyvízminták a fertőzöttség lecsengését mutatják. Kérdésre válaszolva pedig azt is elmondta, hogy már lehet üdvözölni egymást kézfogással.

Nébih: a vészhelyzet alatt felértékelődött az élelmiszerek tartóssága, csomagolt jellege

MTI

A járványügyi veszélyhelyzetben felértékelődött az élelmiszerek tartóssága, csomagolt jellege, valamint előtérbe kerültek az otthoni sütés-főzéshez szükséges termékek - állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának Marketing és Kereskedelem Intézete és a TÉT Platform járványügyi helyzet élelmiszerfogyasztásra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatása.

4053 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4053 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg.

Alvásunkat is tönkretette a koronavírus

InspiroMed Légzésközpont és Alvásklinika

Azt gondolnánk, hogy a világjárvány idején legalább mindenki jól kipiheni magát. A valóság ehhez képest pont az ellenkezője! Megdöbbentő, de a kialakult helyzet nagyon sokaknak éppen hogy rontott az alvásán. Több nemzetközi vizsgálat is igazolta, hogy az emberek többségére ezen a téren is rossz hatással van a pandémia. Később fekszenek, nyugtalanul alszanak, zaklatott álmokkal küzdenek és jelentősen romlott az alvásminőségük.

A tisztifőorvos szerint 3 millió életet mentettek meg a korlátozások Európában

portfolio.hu

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta, hogy az Európában bevezetett korlátozások a modellek szerint 3 millió ember életét mentették meg. Járványügyi szempontból a koronavírus-járvány nem ért még véget - számolt be az eseményről a portfolio.hu.

4039 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Mindössze 12 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4039 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg.