COVID-19 téma

Koronavírus - A világban ugyan nőtt a fertőzöttek száma, de a járvány terjedési üteme lassult

MTI

A világban ugyan tovább terjedt az új típusú koronavírus - a fertőzöttek száma 2 477 426-ra nőtt, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 170 ezret -, de Európa egyes részein, valamint az Egyesült Államok fő gócpontjában, New Yorkban is lassult a megbetegedések üteme - derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből.

Koronavírus - A levegő magas nitrogén-dioxid-szintje összefügghet a COVID-19 magas halálozási rátájával

MTI

Összefügghet a levegő magas nitrogén-dioxid-szintje az új koronavírus okozta magas elhalálozással - derítették ki a halle-wittenbegi Luther Márton Egyetem kutatói, akiknek tanulmánya először támasztja alá konkrét adatokkal ezt a feltételezett kapcsolatot.

2098 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg.

Milyen érzés COVID-19 vírusfertőzöttnek lenni?

WEBBeteg - F. Zs., fordító

Nos, napokig semmit nem éreztem. Először akkor teszteltek, amikor Isztambulba érkeztem, mert gyanúsnak találták az egészségi állapotomat, azonban az eredmény negatív lett.

Koronavírus - Szijjártó: a múlt héten 22,5 millió maszk és 220 lélegeztetőgép érkezett

MTI

Az elmúlt héten 21 repülővel és 3 kamionnal szállítottak Magyarországra a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az Országgyűlésen.

Ruhánkon és cipőnkön bekerülhet az otthonunkba a COVID-19? Mit kell erről tudnunk?

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Puskás Erika

Csak az alapvető beszerzések céljából mozdulunk ki az élelmiszerboltba. Amikor kimozdulunk, biztonságos távolságot tartunk másoktól. Gyakran mosunk kezet és fertőtlenítjük a gyakran megérintett felületeket, például az ajtók kilincseit és a pultokat, amikor hazaérünk. Természetesen, amikor vásárolni megyünk, cipőt és ruhát viselünk közben.

Koronavírus - Újabb telefonvonalon érhető el a lelkielsősegély-szolgálat

MTI

Újabb ingyenesen hívható telefonvonalat tesz elérhetővé a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége, mert a 116-123 segélyhívóvonal a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet óta leterhelt.

Koronavírus - Közelít a 2,5 millióhoz a regisztrált fertőzöttek száma a világban

MTI

Tovább emelkedik az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a világban, hétfőre már 2 404 021-en betegedtek meg, míg a halottak száma elérte a 165 227-et, és 624 698-an gyógyultak meg a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

1984 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1984 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg.

Magyarország még a járvány felszálló ágában van

koronavirus.gov.hu

Magyarország még a koronavírus-járvány felszálló ágában van - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.