Bypass műtét téma

Hogyan kezelhető a PAD?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A perifériás artériás betegség tünetei enyhébb esetekben életviteli változtatásokkal is nagymértékben javíthatóak, ám amennyiben ez nem elegendő, gyógyszeres kezelésre, súlyos esetben műtétre is szüksége lehet.

A koszorúérműtét (bypass-műtét)

WEBBeteg - Dr. Palotás Lehel, szívsebész

A koszorúérműtét vagy bypass-műtét komoly sebészeti eljárás, amely a legjobb életminőséget biztosítja a gyógyszerekkel már tovább nem kezelhető érelmeszesedés esetén. Hogy zajlik ez a beavatkozás? Mit érdemes tudni a betegeknek?

A házasok tovább élnek szívműtét után

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Szív-bypass-műtét után háromszor nagyobb a túlélés esélye a műtétet követő első három hónapban azoknál, akik házastársi kapcsolatban élnek, akár a feleségről, akár a férjről van szó. Ez a három hónap a legkritikusabb a páciensek életében.

Gyógyítás saját szívből nyert őssejttel

Fazekas Erzsébet - WEBBeteg, MTI

A páciensek saját szívéből vett őssejteket használtak fel első alkalommal arra, hogy helyreállítsák a károsodott szívszöveteket - idézte amerikai kutatók eredményét a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).

BYPASS MŰTÉT

Orvos valaszol - Dr. Járányi Zsuzsanna

Tiisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, a Bypass műtétről. Mennyire záródnak sikerrel ezek a műtétek? Gyakoriak-e a komplikációk műtét közben. Megköszönném ha egy pár sorban írna erről. Nagyon köszönöm: Várnai Adrienn