Bypass műtét téma

A koszorúérműtét (bypass-műtét)

WEBBeteg - Dr. Palotás Lehel, szívsebész - 2018-01-07 22:51
A koszorúérműtét vagy bypass-műtét komoly sebészeti eljárás, amely a legjobb életminőséget biztosítja a gyógyszerekkel már tovább nem kezelhető érelmeszesedés esetén. Hogy zajlik ez a beavatkozás? Mit érdemes tudni a betegeknek?

Hogyan kezelhető a PAD?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2021-06-20 09:36
PAD
A perifériás artériás betegség tünetei enyhébb esetekben életviteli változtatásokkal is nagymértékben javíthatóak, ám amennyiben ez nem elegendő, gyógyszeres kezelésre, súlyos esetben műtétre is szüksége lehet.

A házasok tovább élnek szívműtét után

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2012-03-27 18:10
Szív-bypass-műtét után háromszor nagyobb a túlélés esélye a műtétet követő első három hónapban azoknál, akik házastársi kapcsolatban élnek, akár a feleségről, akár a férjről van szó. Ez a három hónap a legkritikusabb a páciensek életében.

Gyógyítás saját szívből nyert őssejttel

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2011-11-15 23:23
A páciensek saját szívéből vett őssejteket használtak fel első alkalommal arra, hogy helyreállítsák a károsodott szívszöveteket - idézte amerikai kutatók eredményét a BBC hírportálja.

BYPASS MŰTÉT

Orvos valaszol - Dr. Járányi Zsuzsanna - 2011-10-11 07:19
Tiisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, a Bypass műtétről. Mennyire záródnak sikerrel ezek a műtétek? Gyakoriak-e a komplikációk műtét közben. Megköszönném ha egy pár sorban írna erről. Nagyon köszönöm: Várnai Adrienn