Budapest téma

Orbán Viktor: Budapest is áttérhet a védekezés második szakaszába

koronavirus.gov.hu

A szombati szakmai háttérmegbeszéléseken világossá vált, hogy a járvány erejét Budapesten is letörtük, így Budapesten is áttérhetünk - igaz megfontoltan és óvatosan - a védekezés második szakaszába - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közvetített felvételen.

Nosztalgia a gőzhajón

Több mint TestŐr

Hajdan az őstermelők az ország minden tájáról hajón érkeztek Budapestre eladni a portékájukat. A Dunán külön kofajáratok voltak. A kofák hajnalban felhajóztak, majd este, mikor már mindent eladtak, visszahajóztak vele. A vidék ízeire ma is nagy igény van, hiszen egyre többen igénylik az olyan termékeket, amik száz százalékig valós alapanyagokból készültek.

Változik a sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten

MTI

Április 1-től megváltozik a sürgősségi sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten, több intézmény lesz napi 24 órában köteles fogadni a betegeket.

Áprilistól változik a sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten

MTI

Április 1-jével megváltozik a sürgősségi sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten - jelentette be az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.

Az Európai Mozgásgyógyszer Mozgalom Budapesten tartja éves kongresszusát

Well pr

Hétfőn kezdődik a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében (Megnyitó: szeptember 15., 14.00 óra) az Európai Mozgásgyógyszer Mozgalom 3. kongresszusa.

Az emlőrák gyógyításának helyzete

MTI

Az emlőrák legújabb kutatási eredményeiről, megelőzéséről, a felvilágosítás fontosságáról és módjairól, valamint a gyógyulás lehetőségeiről lesz szó a második alkalommal megrendezendő országos mellrákellenes konferencián, amelyet szerdán tartanak Budapesten.

Évente 2000 megelőzhető halál

MTI

A részecskeszennyezés miatt a fővárosban 40-szer annyian hunynak el, mint közlekedési balesetek következtében és a PM10 az egyik oka annak, hogy az asztmás megbetegedések száma Budapesten az utóbbi 25 évben a tízszeresére, a tüdőrákosoké több mint háromszorosára nőtt.

H1N1 - Nem lesznek oltóközpontok a fővárosban

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró

Noha a háziorvosok szerint káosz alakulhat ki a várókban a tömeges oltások miatt, az illetékesek egyelőre nem tervezik oltóközpontok kijelölését a fővárosban.

A hatékonyság növelése a Budapest Egészségügyi Modell célja

MTI

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő kórházak racionálisabb működtetése révén a hatékonyság növelése, így a betegek jobb színvonalon történő kezelése a Budapest Egészségügyi Modell célja - mondta Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes pénteken.

Dohányzási tilalom a budapesti játszótereken?

Független Hírügynökség

Kedden tárgyal a főpolgármesteri kabinet a fővárosi játszóterekre tervezett dohányzásitilalomról. Ha a közgyűlés támogatja az elképzelést, a korlátozás legkésőbb márciustól életbe léphet.