Bőrpír téma

A rosacea - Bőrpír, értágulat, borvirágos orr

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika bőrgyógyász; Aktualizálta: Dr. Müller Mariann

Rosacea

A rosacea igen gyakori, főleg az arc középső területén értágulattal, gyulladással jelentkező bőrpanasz, amely általában a harmincas életévekben kezdődik. Bár a nők gyakrabban érintettek, az igazán extrém súlyosságúvá (pl. borvirágos orrá) fajuló formák a férfiakra jellemzőek.

Mi okozhatja a könyök kipirosodását?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

A könyök területén észlelhető bőrelváltozások hátterében több betegség is állhat. Ezek lehetnek kizárólag bőrgyógyászati helyi eltérések, de mindig gondolni kell szisztémás, rendszerbetegségre is, a megjelent kép függvényében. Ezért az öngyógyítás nem mindig jó megoldás, érdemes első körben bőrgyógyász szakorvost felkeresni.

A szúnyogcsípés-allergia tünetei és kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

A szúnyogcsípés szinte mindenkinél okoz helyi reakciót, azonban azok számára, akiknél súlyos allergiás tünetek jelentkeznek, a szúnyogcsípés komoly problémát okozhat.

Bőratka is okozhatja a bőrpírral járó betegséget

Dermatica - Peterman Krisztina, gyógykozmetikus

A rosacea kezelésének ma már több módja is létezik. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának véleménye szerint azonban az eredmény egyik esetben sem lehet tartós, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg.

Fürdőruha, bizsuk, paradicsom - a nyár a nikkelallergia szezonja

Budai Allergiaközpont

Viszketés, bőrpír, fejfájás és fáradékonyság. A nikkel allergia jól látható tünetekkel jár, amelyek megnehezítik a beteg mindennapjait. Mit tegyünk, hogyan kezeljük a panaszokat?

Rosaceás értágulat: rádiófrekvenciával eltüntethető

Orvostkeresek Egészségmagazin

Az arc középső területein értágulatokkal, esetleg gyulladt csomókkal jelentkező bőrbetegség a rosacea. Dr. Sepa György, az Oxygen Medical érsebésze az eltávolítás egyik kíméletes lehetőségéről, a rádiófrekvenciás kezelésről beszélt.

Alkoholallergia vagy karcinoid krízis? Az orvos válaszol

WEBBeteg

Ha a férjem alkoholt fogyaszt, arcbőre és a mellkasa - néha a háta is - vörös lesz. Utóbbi kettőn csak foltokban jelentkezik a bőrpír, melyhez néha fulladás is társul. Hová forduljunk segítségért, mi a teendőnk? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Melanoma?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Üdv, kB egy éve egy nagy piros dudor jelent meg a combomon, akkor nem tudtam elmenni bőrgyógyászhoz, nem volt Pesti lakcimem így nem fogadtak figyelgettem a foltot szép lassan elmúlt egyre kisebb lett, pár napja viszkedett arra és észre vettem hogy a

Lábdagadás viszér műtétet követő 5-dik évben

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Tanácsot szeretnék kérni. Ismerősöm 5 éve viszérrel műtött lábszára estére csúnyán bedagad és fáj is. Bokája fölött a lábszáron kb. 10 cm hosszan (kb 2 cm széles sávban) enyhe pír látszik a bőrén. Másik lábával nincs semmi problémája. 63 éves fé

Mitől piros az anyajegy körül

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár napja voltam bőrgyógyászaton megmutatni egy anyajegyet, ami mintha sebes lett volna és nem múlt el! A doktornő akkor lefagyasztotta, lepörgött róla a sebféle tegnapelőtt és most azt vettem észre, hogy az anyajegy körül