• Béta-blokkoló téma

    Oxygen Medical - Dr. Kocsi Anikó, pszichoterapeuta
    Megközelítőleg 40 millió amerikairól mondható el, hogy szorongási rendellenességgel küzd. Nagy valószínűséggel Magyarországon sem jobbak az arányok, különös tekintettel arra, hogy magyarként híresek vagyunk pesszimizmusunkról. Hogyan kezelhető a szorongás?
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    A szervezetünk a vérnyomást több különböző, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszer irányításán keresztül szabályozza. A renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer meghatározó szerepet tölt be mind a rövid, mind a hosszú távú vérnyomás-szabályozásban.
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    A bétablokkoló típusú hatóanyagok szervezetünk belső szabályozására hatva több kóros folyamatot pozitívan befolyásolnak, mint például a magas vérnyomást, a szívritmuszavarokat, a szívelégtelenséget, az anginák egyes típusait, sőt egyes nem szív-érrendszeri betegségeket is.
    MTI
    A magas vérnyomás kezelésére használt bétablokkolók szedése csökkentheti a demencia kockázatát - derült ki egy amerikai tanulmányból.
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
    Az eddig alkalmazottnál jóval humánusabb, ugyanakkor hatásosabb kezelést alkalmazhatnak a későbbiekben a gyermekkori érdaganatok bizonyos típusainál. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a nagy rizikójú, szteroid típusú gyógyszereket egyszerű béta-blokkolóval is ki lehet váltani.
    MTI
    Az idős szívbetegeket általában sokféle gyógyszerrel kezelik és sokan a receptre fölírt patikaszerek egy részét kihagyják, vagy csak néha veszik be.
    MTI
    Ausztrál kutatók igazolták, hogy a világ egyik legtöbbet használt szívgyógyszerét, a béta-blokkoló csoport régebbi készítményeit szedő emberek, kevesebb zsírt égetnek mint azok, akik nem részesülnek ilyen gyógyszeres kezelésben. A betegek millióit érintő vizsgálati eredményt a Journal of Obesity közölte.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Holland kutatók úgy vélik, egyes szívgyógyszerek képesek kitörölni a félelmet keltő, rossz emlékeket az agyból.
    MTI
    Egy széles körben használt vérnyomáscsökkentő segíthet majd megszabadulnunk rossz emlékeinktől, sőt szorongásos zavarok és fóbiák kezelésére is alkalmas lehet - állapították meg holland kutatók.
    Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó
    Tisztelt Dr Nő. / Dr Úr. Közel másfél éve magas vérnyomásra kaptam 1 gyógyszert: Metoprolol 50-1A Pharma.Napi 2db-ot kell szednem. Az utolsó 1 évben elég nagy a potencia gondom, nincs teljes merevedésem. A behatolásig sem tudok...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!