Béta-blokkoló téma

A bétablokkolók működése és hatása

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész

A bétablokkoló típusú hatóanyagok szervezetünk belső szabályozására hatva több kóros folyamatot pozitívan befolyásolnak, mint például a magas vérnyomást, a szívritmuszavarokat, a szívelégtelenséget, az anginák egyes típusait, sőt egyes nem szív-érrendszeri betegségeket is.

Szorongás - Milyen terápia javasolt?

Oxygen Medical - Dr. Kocsi Anikó, pszichoterapeuta

Megközelítőleg 40 millió amerikairól mondható el, hogy szorongási rendellenességgel küzd. Nagy valószínűséggel Magyarországon sem jobbak az arányok, különös tekintettel arra, hogy magyarként híresek vagyunk pesszimizmusunkról. Hogyan kezelhető a szorongás?

Vérnyomás-szabályozás - A renin-angiotenzin rendszer

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész

A szervezetünk a vérnyomást több különböző, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszer irányításán keresztül szabályozza. A renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer meghatározó szerepet tölt be mind a rövid, mind a hosszú távú vérnyomás-szabályozásban.

A bétablokkolók csökkenthetik a demencia kockázatát?

MTI

A magas vérnyomás kezelésére használt bétablokkolók szedése csökkentheti a demencia kockázatát - derült ki egy amerikai tanulmányból.

Humánus kezelésre válthatnak a gyermekkori érdaganatoknál

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Az eddig alkalmazottnál jóval humánusabb, ugyanakkor hatásosabb kezelést alkalmazhatnak a későbbiekben a gyermekkori érdaganatok bizonyos típusainál. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a nagy rizikójú, szteroid típusú gyógyszereket egyszerű béta-blokkolóval is ki lehet váltani.

A béta-blokkolók rendszeres szedésének jelentősége

MTI

Az idős szívbetegeket általában sokféle gyógyszerrel kezelik és sokan a receptre fölírt patikaszerek egy részét kihagyják, vagy csak néha veszik be.

Elhízáshoz vezethet a béta-blokkolók szedése?

MTI

Ausztrál kutatók igazolták, hogy a világ egyik legtöbbet használt szívgyógyszerét, a béta-blokkoló csoport régebbi készítményeit szedő emberek, kevesebb zsírt égetnek mint azok, akik nem részesülnek ilyen gyógyszeres kezelésben. A betegek millióit érintő vizsgálati eredményt a Journal of Obesity közölte.

Szívgyógyszerrel a rossz emlékek ellen?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Holland kutatók úgy vélik, egyes szívgyógyszerek képesek kitörölni a félelmet keltő, rossz emlékeket az agyból.

A vérnyomáscsökkentők segíthetnek a fóbiákon is?

MTI

Egy széles körben használt vérnyomáscsökkentő segíthet majd megszabadulnunk rossz emlékeinktől, sőt szorongásos zavarok és fóbiák kezelésére is alkalmas lehet - állapították meg holland kutatók.

A Béta-Blokkolóval való mérgzés lehet halálos kimenetelű!?

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra

Tisztelt Webbeteg Szakértő! 24 éves fiatalember vagyok Budapestről. A Kérdésem az volna, hogy a Béta-Blokkoló (Metoprolol) nevű gyógyszerrel való mérgezés lehet-e halálos kimenetelű!?