Béta-blokkoló téma

Szorongás - Milyen terápia javasolt?

Oxygen Medical - Dr. Kocsi Anikó, diabetológus, pszichoterapeuta - 2022-10-17 09:33
Megközelítőleg 40 millió amerikairól mondható el, hogy szorongási rendellenességgel küzd. Nagy valószínűséggel Magyarországon sem jobbak az arányok, különös tekintettel arra, hogy magyarként híresek vagyunk pesszimizmusunkról. Hogyan kezelhető a szorongás?

A bétablokkolók működése és hatása

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2022-02-11 03:03
A bétablokkoló típusú hatóanyagok szervezetünk belső szabályozására hatva több kóros folyamatot pozitívan befolyásolnak, mint például a magas vérnyomást, a szívritmuszavarokat, a szívelégtelenséget, az anginák egyes típusait, sőt egyes nem szív-érrendszeri betegségeket is.

Vérnyomás-szabályozás - A renin-angiotenzin rendszer

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2021-08-14 22:03
A szervezetünk a vérnyomást több különböző, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszer irányításán keresztül szabályozza. A renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer meghatározó szerepet tölt be mind a rövid, mind a hosszú távú vérnyomás-szabályozásban.

Humánus kezelésre válthatnak a gyermekkori érdaganatoknál

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - 2012-05-03 23:23
Az eddig alkalmazottnál jóval humánusabb, ugyanakkor hatásosabb kezelést alkalmazhatnak a későbbiekben a gyermekkori érdaganatok bizonyos típusainál. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a nagy rizikójú, szteroid típusú gyógyszereket egyszerű béta-blokkolóval is ki lehet váltani.
Ausztrál kutatók igazolták, hogy a világ egyik legtöbbet használt szívgyógyszerét, a béta-blokkoló csoport régebbi készítményeit szedő emberek, kevesebb zsírt égetnek mint azok, akik nem részesülnek ilyen gyógyszeres kezelésben. A betegek millióit érintő vizsgálati eredményt a Journal of Obesity közölte.
Egy széles körben használt vérnyomáscsökkentő segíthet majd megszabadulnunk rossz emlékeinktől, sőt szorongásos zavarok és fóbiák kezelésére is alkalmas lehet - állapították meg holland kutatók.

Metoprolol Z Hexal 50 mg túladagolása

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2014-07-13 17:31
Tisztelt Webbeteg szakértő! Arra lennék kíváncsi, hogy ha valaki ebből a Metoprolol Z Hexal 50 mg- ból 1 levél tabletta ami 10db bevesz az halálos lehet milyen tünetek jelentkezhetnek mennyi idő múlva jöhetnek ki a tünetek!?

Bétablokkoló terhesség alatt

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László - 2013-12-19 14:33
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Propranolol tablettát szedek lámpalázra, szeretném tudni, szedhetem e teherbeesés után is? Próbákon 10mg, koncertre 40-60mg szükséges általában. Köszönettel: P.T.

Béta blokkoló napi adagjának emelése okozhat-e problémát?

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2013-07-22 21:53
Tisztelt Doktornő/Úr! Három és fél éve szedem a Neblietet, napi 1 tablettát. Eddig aránylag kordában is tartotta a pulzusszámom és vérnyomásom, az utóbbi időben azonban mindkettő emelkedett. Legutóbbi orvosi vizsgálaton 158/98-as vérnyomást és 110

Betaloc vs. Májnagyobbodás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-07-12 17:26
Tisztelt Doktor úr/nő! A kérdésem az lenne, hogy hosszútávú Betaloc terápia alatt kialakulhat-e esetleg májnagyobbodás? És ha igen, akkor milyen gyakorisággal? Mellesleg semmi gondom a májammal, csak ezt az információt hallottam, és most fogom

Bétablokkoló és bétaizgató

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-05-26 14:04
Tisztelt Doktor Nő/Úr Magsavérnyomás okán vagy 10 éve szedek béta blokkolót. Eddig Lokrent szedtem 5mg/nap adagban. Később a tüdőgondozóban COPD-t diagnosztizáltak. A szakorvos Spirivát és Symbicortot javasolt, használatra. Azóta mindenféle gondjaim

gyógyszer hideg kézre

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-02-04 12:45
Tisztelt Doktornő! Orvosom NEBIVOLOL 1 A PHARMA 5 MG tablettát írt fel nekem, értágító és pulzus csökkentő hatása miatt. Ugyan akkor a leírásban az szerepel, hogy nem javalott a szedése kéz és láb keringési problámák esetében. Rengeteget szenvedek