Bélfertőzés téma

A gyomor- és bélrendszeri fertőzések senkit sem kímélnek, kifejezetten gyakran alakulnak ki közösségbe járók esetében, kórházakban ápoltaknál, kisgyermekeknél. Speciális csoportot jelentenek a terhes nők, akik akkor találkoznak gyakrabban ezeket a fertőzéseket kiváltó kórokozókkal, ha már van gyermekük, aki közösségbe jár, és a kórokozót ő viszi haza.

A gyomor-bélrendszeri fertőzéseket idősebb felnőtteknél nehezebb felismerni

WEBBeteg - Füzesi Zsuzsa, fordító - 2020-10-30 11:03
Míg az enterális fertőzésben szenvedő fiatalok esetében az emésztőrendszeri tünetek dominálnak, addig az idősebbek esetén magasabb arányban fordulnak elő szövődmények, és a kórházi kezelésre szorulók aránya is magasabb. Kulcsfontosságú a betegek ezen csoportja esetében a diagnózis pontos és időben történő felállítása.

Az orsóférgesség okai, tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2017-10-05 20:09
Az orsóféreg (Ascaris lumbricoides) kifejlett állapotban 15-25 cm hosszú, jelenlétükre gyakran csak a fáradékonyság, köhögés hívhatja fel a figyelmet.

még mindig nagyapó:)

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2012-11-20 15:22
Köszönöm válaszát! De elég tág fogalom a (megfelelő terápia) . Kérem irja le nekem mit jelent ez, mert ugye kap antibiotikumot erre a baktériumra amit tetszett irni, (clostridium difficile) .Pontosan szeretném tudni, hogy milyen vitamin, vagy g

candida gomba!?

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2009-07-08 17:04
Tisztelt DR: Úr! Kisfiam 1 héttel ezelött belázasodott (6 éves ) előszőr 38, 5, késöbb 39, 7-ig is felment a láza. 2 napra rá hasmenése lett, zöld és vízszerű, és görcsölt a hasa. Szalmonellára gyanakodtak, be is kerültünk a kórházba, ahol már