Kevesebb inzulin, fogyás bélfertőzés után mitől lehet?

Tisztelt Doktor Úr! Másfél éve volt egy bélfertőzésem. ÁNTSZ vizsgálat szerint Rota vírus. Kb. 3-4 napig tartott a vizes hasmenés. Ebben az időben enni nem tudtam. 78 kg ról lefogytam 72-re. Elkezdtem kisebb adagokat enni majd egyre többet és azt vettem észre, hogy folyton hipóztam étkezés után. Felére lecsökkent az inzulin adagom. Az orvosom azt mondta még nem jött rendbe a bélbolyhom így nem szívódik fel teljesen a tápanyag. Na hát a mai napig ugyanúgy fél adag inzulint adok. 80g szénhidráthoz 12 egység inzulint adtam a fertőzés előtt. Most 80g szénhidráthoz 6-7 egységet adok. Mai napig tartom a 72-74 kg-ot pedig kb kétszer többet eszem mint a fertőzés előtt. Visszanéztem a papírokat amit kaptam diabetológián 3 havonta. 81-78 kg között voltam. Nem tudom miért nem tudok hízni és végképp nem értem mitől kellett az inzulinadagomat 40% al visszavenni. 187cm vagyok. Diabetológusom nem tudott erre mondani semmit. Vércukor értékeim rendben vannak! Székletem rendben van.Próbáltam már 3-4 féle probiutikumot. Mit tud erről mondani, milyen vizsgálatok szükségesek ehhez? Köszönöm válaszát előre is!

Dr. Plósz János válasza felszívódási zavar témában

A kisebb inzulin-szükséglet minden bizonnyal az alacsonyabb testsúlynak köszönhető. Annak oka, hogy testsúlya nem gyarapodik, lehet felszívódás zavar, érdemes lisztérzékenység, esetleg pajzsmirigy-betegség irányába vizsgálódni (mindkettő gyakrabban fordul elő 1-es típusú cukorbetegségben) .

Kérdés: 2017. január 01., 10:18; Megválaszolva: 2017. január 01., 15:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
Szivárgó bél
ÜDVÖZLÖM! SZIVÁRGÓ BÉLSZINDRÓMÁM VAN. TUD NEKEM SEGÍTENI HOGY ÉTKEZZEM, VAGY ESETLEG VAN RÁ VALAMILYEN GYÓGYSZER, AMI AZ...
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...
Majomhimlő
Igaz-e, hogy aki még kapott fekete himlő elleni védőoltást ("tüzes karcolás"-nak hívtuk gyerekkoromban) , az védett a majomhimlővel szemben? Egyszer...
Ortopédiai probléma vagy...
Borda menti fájdalom mindkét oldalon?
Kedves Doktornő/Doktorúr, 24 éves fiú vagyok. Koronavírus fertőzésem volt 4 hónapja. 3 oltással rendelkeztem, nem viselt meg nagyon-nagyon, de...