Achilles-ín téma

Ha elszakad az Achilles-ín, az nem jelenti a sportkarrier végét

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Az Achilles-ín a test legnagyobb ina, amely a vádli izmait a sarokcsonttal köti össze. Ennek az elszakadása a leggyakoribb sérülések közé tartozik, amely évente körülbelül 30 000 amerikait érint, elsősorban a 30 és 49 év közötti szabadidős sportolókat.

Achilles-sérülés - Oly könnyedén elkerülhető!

WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője

Az átlagembernek csupán komoly kellemetlenséget, a sportolónak azonban igazi sorscsapást jelent az Achilles-ín gyulladása és részleges vagy teljes szakadása, amely sajnos egyike a leggyakoribb sportsérüléseknek.

Az Achilles-ín gyulladása

WEBBeteg - N. A., fordító; Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos

Annak ellenére, hogy az Achilles-ín a legnagyobb az emberi testben lévő inak közül, meglepően sérülékeny, a leggyakrabban elszakadó ín. A futók és az ugrók különösen félnek ennek az ínnak az elszakadásától, amely azonnali orvosi ellátást igényel. Az Achilles-ín gyulladása még gyakoribb jelenség.

Az Achilles-ín sportsérülései: gyulladás és szakadás

WEBBeteg

Sokszor a vádli izomzatának merevsége miatt következik be az Achilles-ín túlerőltetése. Milyen tünetekkel jár és hogyan kezelhető?

Hogyan továb?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztel válaszadó! Nem vagyok panaszkodós, de most már végleg  kibukok. Röviden 10 hónappal ezelőt sajnálatos módon, elszakadt az achilles ín, megmütötték, gipszelték, hiába mondtam valami nincs rendbe, nyugtattak. 2 hónap mulva kiderült, a mü