Achilles ín körüli bőrpír

Tisztelt doktor úr! több, mint 8.hónapja van Achilles ín gyulladásom, ill. orsószerű ín megvastagodásom a bal lábamon. Kaptam többféle fizikóterápiás kezelést, volt ultrahang vizsgálat. Ez utóbbin részleges szakadást diagnosztizáltak, de semmi nemű műtéti javaslat nem jött szóba. Használtam többféle kenőcsöt, masszíroztam, tornásztattam/tornásztatom, de a javulás nagyon csekély volt. 1, 5 hónapja egy élsportoló barátnőm javallatára kezdtem el szedni a Tendoactive-ot napi 2 szemet azóta a fájdalmak jelentősen mérséklődtek, sőt már 2 hete, heti 3 alkalommal eljárok kocogni is. A mozgás és a sport teljesen fájdalommentes, de az Acchiles ín körül enyhe bőrpír tapasztalható. Mi okozhatja ezt és Ön mit javasolna? Köszönettel: Katalin

Dr. Bogdán Aurél válasza Achilles ín témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján a bőrpír oka lehet mechanikai irritáció, gyulladás, allergiás reakció is. Mindenképpen javasolt szakorvos felkeresése, hogy az esetleges későbbi sérüléseket, ínkárosodásokat elkerülje.

Megválaszolva: 2013. november 08.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Achilles ín feszülése
Reggel, ébredés után, mikor először lábra állok, nagyon feszül az Achiles ín minkét sarkamban. Mi lehet ennek az oka, milyen kezelés lehetséges?
Pattanó ujj műtét után
Hátba nyílaló fájdalom
Sacroileitis, MRI lelet vélemény kérés
Tisztelt Doktornő!, Derékfájdalom miatt röntgen után MRI-re utaltak tovább, ahol az alábbi leírást kaptam: , ,Mindkét oldalon a sacroiliacialis ízületi...
Rejtélyes csípő fájdalom mozgásnál, és...
Tisztelt Dr. Nő Sokat kerékpározom több 1000 km egy évben. Azonban rejtélyes bal oldali combcsont forgótól-tőből jelentkezett egy erősebb tekerés után. Ez még...
Láb gyengeség térdprotézis műtét után
T. Dr. Nő! Aug. 30-án volt térdprotézis műtétem a bal oldalon, előtte 2020-ban. a jobb oldalon. A műtő orvosom szerint minden rendben van, hiába mondom,...