Ízfokozó téma
A kínai étterem szindróma avagy a nátrium-glutamát érzékenység
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
Az egyik legismertebb élelmiszer-adalékanyag az E621, a nátrium-glutamát, amelyet a gyártók ízfokozás gyanánt adnak a termékekhez. Vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a készételek nagymértékű fogyasztása összefüggésben lehet a különböző tünetekben megnyilvánuló nátrium-glutamát érzékenységgel.
Furcsa kifejezések a csomagoláson? Segítünk!
WEBBeteg
Mitől bio a bioélelmiszer? Mi az az emulgeálószer? És a térfogatnövelő meg az ízfokozó? Mitől homogénezett a tej? Tartósítószer és társai, avagy segítünk eligazodni a csomagoláson olvasható kifejezésekben.