Ízfokozó téma

A kínai étterem szindróma avagy a nátrium-glutamát-érzékenység

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Az egyik legismertebb élelmiszer-adalékanyag az E621, a nátrium-glutamát, amelyet a gyártók ízfokozás gyanánt adnak a termékekhez. Vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a készételek nagymértékű fogyasztása összefüggésben lehet a különböző tünetekben megnyilvánuló nátrium-glutamát-érzékenységgel.

Furcsa kifejezések a csomagoláson? Segítünk!

WEBBeteg

Mitől bio a bioélelmiszer? Mi az az emulgeálószer? És a térfogatnövelő meg az ízfokozó? Mitől homogénezett a tej? Tartósítószer és társai, avagy segítünk eligazodni a csomagoláson olvasható kifejezésekben.