Ínszalag téma

A térdfájás lehetséges okai

WEBBeteg - Dr. Molnár Anna - 2021-05-21 11:03
A térdfájás, térdfájdalom gyakran jelentkező ízületi panasz, mely bármely életkorban előfordulhat. Fiatalok esetében legtöbbször túlerőltetés, sportolás következtében kialakuló nyáktömlőgyulladás, illetve sérülés, idősebb életkorban pedig porckopás következményeként jelentkezhet a térdízület fájdalma.

Izomsérülések: zúzódás, izomszakadás, vérömleny

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2022-01-07 16:03
Az izomsérülések vezető tünete a fájdalom, ami már a kevésbé súlyos esetekben is tapasztalható. Sokszor a beteg nem fordul időben orvoshoz, így a megkésett diagnózis a gyógyulás esélyeinek jelentős romlását okozhatja.

Szalagsérülések - Okok és kezelés

WEBBeteg - Dr. Rybaltovszki Henrik, ortopéd-traumatológus - 2021-12-19 22:03
Az emberi szervezetben számos ízület található. Az ízületeket testünk zsanérjaiként foghatjuk fel, nélkülük a testünk merev lenne, nem lennénk képesek hajlítani a karjainkat és lábainkat.

Az ínszalagszakadás tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2021-11-28 09:33
Az ínszalagok szerepe, hogy az ízületek stabilitását fokozzák, az izmokat az ízületekhez rögzítsék. A sérülés általában trauma, rossz mozdulat következménye, és a gyógyulási folyamat akár egy évet is igénybe vehet.

Sportmasszázs: Előnyök és hatások

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2020-10-13 20:35
A sportmasszázs fontos szerepet játszik minden sportoló életében, függetlenül attól, hogy sérült-e vagy sem. A masszázsnak számos fizikai, fiziológiai és pszichológiai előnye van.
Ben Doltis labdarúgás közben rosszul lépett és nagy reccsenés kíséretében kifordult a jobb térde. A vizsgálatok igazolták félelmét: elszakadt az egyik szalag a térdében. Sérült keresztszalagját halott donorból nyert ínnal pótolták.

Szalagnyúlás?

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2012-01-23 22:13
Az lenne a kérdésem, hogy ha huzamosabb ideig fociiztam (9év) és most egy évre abbahagytam, érettségire való készülés miatt., lehet e ez annak az oka, hogy gyengének érzem a boka illetve a térdszalagomat? Állandó fájdalom nem áll fenn. Kb. 2 hónap

ínszalag szakadás

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2010-11-18 09:17
Tisztelt Bogdán Aurél Doktor úr! Fiam 2010. szept 27-én edzés közben a bal boka külső szalagján részleges ínszalag szakadást szenvedett, melynek mértéke 20 fok. 1 hét pihentetés után 5 hét soft cast rögzítést kapott. Miután a rögzítést levették a

Hogy javítható legeredményesebben az ínszalagszakadás?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-01-21 12:50
A szalagvegek egyesites erdekeben vagy meghuzzak (nyujtjak) az ileto szalagot, vagy van amikor szalagpotlast vegeznek. Mennyire lehet megnyujtani es hogy? Ha szukseg potlas, honnan veszik azt? Melyik eljaras megfelelobb a gyogyulas szempontjabol?