ínszalagsérülés

Tisztelt Doktor Úr! Több mint 3 hete munkába menet hirtelen jött, nagyon erős éles fájdalmat éreztem a jobb lábfejemben (nem fordult kia bokám, nem bicsaklott meg a lábam, csak egyszerűen mentem) . Ettől kezdve alig tudtam lépni, csak bicegtem. Továbbra is "jártam" dolgozni, éjszakára borogatattam. 2 hét múlva a fájdalom és a mozgáskorlátozottság miatt elmentem a sebészetre. A következő statust rögzítették: "A jobb lábszár bokától lefelé vizenyős, mely ráterjed a lábhátra is. A jobb lábháton a lábujjak tövétől az MP izületek nyom érzékenyek." Kétségtelen, hogy mindkét lábam nagyon ödémás, de ez már 2000 óta fennálló probléma, nem a mostani történéssel függ össze. Ezt jeleztem a sebészeten. Elküldtek röntgenre, eredménye: "Mindkét II-es metatrsus medialis peremén 5 mm nagyságú exostosis látható. Jobb oldalon os peroneum - járulékos csont. Szabályos csontszerkezet." A sebészetről Rheumatoid atrhritis diagnózissal átküldtek a reumatológiára. Apranaxot kaptam, elküldtek laborra Atrhritis urica? , illetőleg Metatarsalgia diagnózissal. A laboreredmények jók lettek: "We: 20, vérkép: norm., vizelet: norm, GOT: 22, GGT: 41, ALP: 124, CRP: 0, 66, CN: 3, 7, Kreat: 71, Húgysav: 264, Rf: 1, 5". Itt csak zárójelben jegyzem meg, hogy tavaly nyáron egyszer 440-es húgysavszintet mértek. Az is kérdés, hogy a mostani vérvétel eredményét nem befolyásolta-e a gyulladáscsökkentő gyógyszer szedése (10 db-on voltam túl a vérvétel napján) . A labor következtében most Fastum géles iontoforézis kezelést írtak elő, és Rheosolon tablettát kaptam: 2 napig 3x2, 2 napig 5x1, 2 napg 4x1, majd 3x1 tovább. A metatarsalgia maradt diagnózisnak, bár a doktornő jelezte, hogy normális leletek mellett is lehet köszvény. Már 2-szer fordult elő, hogy hirtelen mozdulatra ismét az éles fájdalmat éreztem, és utána megint jobban fájt a lábam, még mindig dagadt. Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy nem látná-e szükségesnek egy UH elvégeztetését, nem lehet ez ínszalagsérülés? Válaszát köszönöm: S. Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Bogdán Aurél válasza köszvény miatti panaszok témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírás alapján elsődleges bajként a köszvényt említeném. A labor érték feltehetően a megkezdett gyulladáscsökkentő kezelés miatt mutat nem túl magas paramétereket, illetve nem kell kiugróan magas húgysavszint a köszvényes panaszok kialakulásához. A II-es lábközépcsontokon lévő csontkinövés is okozhatja panaszait, mely miatt célszerű lenne ortopédiai szakvizsgálat, hogy ezt a bajt elég-e gyógyszeresen kezelni, vagy műtét és haránt emelő viselése is szükséges. A köszvény miatt célszerű a fehérje szegény diéta tartása és a köszvény ellenes szerek szedése.

Kérdés: 2015. március 12., 10:40; Megválaszolva: 2015. március 13., 22:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás