Boka ínszalag

Tisztelt doktor úr. Másfél éve éreztem először saroktáji fájdalmat. Akkor kiderült, hogy sarkantyúm van amire gyulladáscsökkentő gyógyszert írtak fel.Pár hónap múlva javulást tapasztaltam.De közben én aktívan dolgoztam is(bolti eladóként) Így mindennap erős terhelésnek volt kitéve.Sokat sántítottam is. Az utóbbi pár hónapban már olyan bokatáji fájdalmak gyötörnek, hogy a munkámat csak összeszorított foggal tudom elvégezni.Itthon szinte semmit.Féltettem a munkám és inkább sántítottam továbbra is.És szerintem ennek eredményeképp lazulhattak meg az ínszalagok. Amit abból gondolok, hogy pl: reggel ha felkelek, érzem ahogy csúszik a szalag a talpamban egészen fel a bokámig.Érdekes érzés és fájdalmas.Ismételten orvoshoz mentem.Röntgenre küldtek ahol megállapították a sarok kinövést.Na jó, de ezt eddig is tudtam.Ismét ortopédia. Megnézte a röntgen leletemet és a kezembe nyomott egy névjegykártyát ahol megfelelő cipőt tudok magamnak csináltatni. Meg se vizsgált, hiába mondtam neki, hogy nem fáj a sarkantyúm.Tényleg én állítsak fel diagnózist? Vagy tényleg elég egy gyógycipő ahhoz, újra tudjak járni? Illetve normálisan járni? Ha tovább tart ez az állapot tudom, hogy a csípő ízületeim és a gerincem is oda lesz.Kérem adjon nekem tanácsot mi tévő legyek? Hogy menjek el úgy orvoshoz, hogy értse meg mi bajom? De úgy, hogy ne én legyek az okos beteg aki vitatkozik az orvossal. Maradok tisztelettel: Tóth ildikó

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájdalom témában

Megértem a problémáját, de sajnos vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján elképzelhető, hogy ortopéd cipő viselése megoldhatná a problémáját, de ahhoz rendes ortopédiai vizsgálat kellene, hogy megfelelő cipőt kaphasson, nem olyan tessék-lássék módon, mint eddig. Nem tudok hol járt eddig vizsgálatokon, de azt javaslom valamelyik ortopédiai klinikán (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest) , vagy nagy ortopédiai osztály szakrendelésén jelentkezzen, hátha ott megfelelőbb vizsgálatban és ellátásban részesül.

Kérdés: 2016. január 30., 14:27 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 22:08
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi okozhat erős lábujj fájdalmat?
Lábfej fájdalom
Keresztszalag (15)
Lábfájás
Jo napot! Olyan problemaval fordulok Önhöz hogy kb 14eves korom óta görcsöl a vádlim éjszaka, ill. Ha le fekszem, akkoriban es utana is voltam...
Talp, es labszarfajdalom
Tisztelt Dr Úr! 28 éves nő vagyok! Több éve fennáll ez a problema nálam, amit sokaig rafogtam az allo munkára! Azonban 2 eve már hohy ülő...