Szalagnyúlás?

Az lenne a kérdésem, hogy ha huzamosabb ideig fociiztam (9év) és most egy évre abbahagytam, érettségire való készülés miatt., lehet e ez annak az oka, hogy gyengének érzem a boka illetve a térdszalagomat? Állandó fájdalom nem áll fenn. Kb. 2 hónapja focizás közben rosszul léptem és olyan érzésem volt mintha a bal térdkalácsom kicsit elcsuszott volna, de a játékot folytatni tudtam. A fájdalom is elmúlt, de a combhajlító izmomban még éreztem fájdalmakat utána is. (pl. guggolásnál) . Mostanában úszom, és a mellúszásnál amikor a láb dolgozik a bal térdemnél kis fájdalmat érzek. A tanárom azt, mondta, hogy akinek térdproblémái vannakl annak nem is ajánlatos a mellúszás. Az lenne a kérdésem, hogy ha tényleg a szalagjaim megnyúlása okozza a problémát akkor van e rá gyógymód? Illetve képes leszek e újra versenysportolni?

Dr. Bogdán Aurél válasza ínszalag témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy térdkalács ficama volt, esetlegesen meniscus sérülés, vagy porckárosodás, oldalszalag sérülés. Való igaz, hogy ha valakinek térd stabilitási problémái vannak, akkor a mellúszás nem igazán ajánlatos a csavaró mechanizmus miatt. Azt javaslom, hogy pontos válaszért keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol a vizsgálatokat követve pontos választ tudnak majd adni panaszai okára.

Kérdés: 2012. január 23., 22:13; Megválaszolva: 2012. január 24., 15:08
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
ínszalag szakadás
Tisztelt Bogdán Aurél Doktor úr! Fiam 2010. szept 27-én edzés közben a bal boka külső szalagján részleges ínszalag szakadást szenvedett, melynek...
Hogy javítható legeredményesebben az...
A szalagvegek egyesites erdekeben vagy meghuzzak (nyujtjak) az ileto szalagot, vagy van amikor szalagpotlast vegeznek. Mennyire lehet megnyujtani es hogy?...
Vállproblémák
Lábujjfájdalom
MItől fáj a jobb lábam, csípő...