Éhség téma

Üres has, tompa agy - amikor éhesen megy iskolába a gyerek

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014-09-16 07:38
A tanárok többsége azt tapasztalja, hogy a gyerekek reggeli nélkül mennek iskolába, sok diák pedig nem eszi meg az ebédet a menzán. Vannak olyan gyerekek, akiknél éppen az iskolai étkezés jelenti az egyetlen lehetőséget a rendszerességre.

Az éhségérzet irányít

MTI - 2012-03-09 14:05
Az éhség a legjobb tanácsadó minden olyan információ észlelésével kapcsolatban, amelyek élelemhez kapcsolhatók, még az ételekhez köthető szavak is gyorsabban jutnak el tudatunkhoz.
A komoly alváshiánytól érzékenyebbek az emberek az ételek látványával szemben, éhesebbé teszi őket, mint amilyenek valójában - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő portál.

Nehezebben gyűrik le éhségüket a nők

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009-01-30 12:12
Egy új kutatási eredmény talán magyarázatot ad arra, miért is magasabb a túlsúlyosak aránya a nőknél. Ők ugyanis sokkal kevésbé tudnak ellenállni kedvenc ételeiknek, mint a férfiak. A kutatókat meglepte a nemek közötti ilyen jellegű különbség, s próbálják megérteni az agyműködés ilyen irányú mechanizmusát.

Lisztérzékenység és éhségérzet

Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna - 2014-02-01 11:45
Tisztelt szakértő. Az lenne a gondom hogy folyton ehes vagyok.Ha eszek jollakok aztan ora mulva ujra ehes vagyok es ennem kell.Ez van egész nap.Eszek 1ora mulva ujra ehseg ha pedig szekletem van akkor utana mindjart ehes vagyok.Es mostmar minden etk

Éhség érzet

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2011-10-03 23:19
Tiszteletem egy kérdéssel fordulnák önnőkhöz. Alap betegségem reflux, ill. gyomorfekély amire gyógyszert szedek nagyjából tünet mentes. Mostanában viszont állandó éhség érzetem van közvetlen evés után is akár. Elvileg a cukor szintem megfelelő éh gy.

Miért vagyok állandóan éhes

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2011-03-04 11:04
Tisztelt webBeteg! Olyan problémám van, hogy egésznap gyötör az éhség pedig még többet is eszem az átlagnál. Reggelente is sokat eszem délben átlagosan ebédelek utána 4 óra körül egy tányér levest eszek majd 6-kor megint és vacsorára ismét leves

Állandó éhség

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-05-27 09:55
Tisztelt Szakértő! 12 éve szenvedek ÁLLANDÓ ÉHSÉG MIATT, ami azt jelenti, hogy soha nincs jóllakottság érzésem, állandóan üres a gyomrom. Rendszeresen járok pszichiáterhez, aki hat év után közölte, hogy fogalma sincs, mi bajom van. Ennek ellenér