A lépcső lehetőség!

Szerző: egeszseg.hu

Apró trükkök sora segíthet megőrizni a szív egészségét. Erre szeretné felhívni a figyelmet az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja, amikor az idén is megrendezi a „Lépcső lehetőség!” programját.

Magyarországon vezető halálokok a szív és érrendszeri megbetegedések. Ezek következtében többen halnak meg, mint más betegségben és autóbalesetben összesen. Pedig a szív és érrendszeri megbetegedések jelentős része egy kis odafigyeléssel, tudatos életmóddal megelőzhető.

A megfelelő táplálkozás mellett a legtöbbet mozgással tehetnek az emberek a szívük egészségéért. A Szív világnapjához közeledve az Országos Egészségfejlesztési Intézet az idén is mutat egy egyszerű trükköt, amivel sokat tehetnek az emberek a szívükért.

Az Intézet 2014. szeptember 26-án, pénteken 8 és 11 óra között újra megrendezi a „Lépcső lehetőség!” programját Budapesten, a Batthyány-téren a 19-es, 41-es villamosok végállomásánál.

Az OEFI szakemberei arra biztatják az arra járókat, hogy a mozgólépcső helyett inkább gyalog menjenek a felszínre az aluljáróból. A lépcsőzés a kardió mozgásformák közé tartozik, ezért a szívizomzat megerősítésén túl segít karbantartani a testsúlyt is. Egy tanulmány szerint már naponta 2000 lépés jelentősen, akár 8 százalékkal is csökkentheti a szív-érrendszeri megbetegedés kockázatát.

A Szív Világszövetsége kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját. Szeptember utolsó vasárnapján több mint 100 országban tartanak rendezvényeket a Szív Világszövetsége felhívására.

Az eseményen 9-10 óra között interjú készíthető Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszóval, Bordács Miklóssal az Országos Egészségfejlesztési Intézet mozgásszakértőjével.

A szív egészségéről, a megbetegedés kockázatairól további információkat találnak az egeszseg.hu oldalon.

(egeszseg.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Myeloma multiplex Myeloma multiplex

Az új gyógyszerekkel sokat javult a túlélés és az életminőség.

Modern menopauza Modern menopauza

Segít az életmód-változtatás és a modern orvostudomány.

Szedhetik-e a szívbetegek az...

Az ACE-gátlók és az ARB-k (angiotenzinreceptor-blokkolók) általánosan alkalmazott gyógyszerek szívbetegeknél a vérnyomás csökkentésére és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.