A lépcső lehetőség az egészséges szívre

egeszseg.hu
megjelent:

Apró trükkök sora segíthet megőrizni a szív egészségét. Erre szeretné felhívni a figyelmet az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja, amikor az idén is megrendezi a „Lépcső lehetőség!” programját.

Magyarországon vezető halálokok a szív és érrendszeri megbetegedések. Ezek következtében többen halnak meg, mint más betegségben és autóbalesetben összesen. Pedig a szív és érrendszeri megbetegedések jelentős része egy kis odafigyeléssel, tudatos életmóddal megelőzhető.

A megfelelő táplálkozás mellett a legtöbbet mozgással tehetnek az emberek a szívük egészségéért. A Szív világnapjához közeledve az Országos Egészségfejlesztési Intézet az idén is mutat egy egyszerű trükköt, amivel sokat tehetnek az emberek a szívükért.

Az Intézet 2014. szeptember 26-án, pénteken 8 és 11 óra között újra megrendezi a „Lépcső lehetőség!” programját Budapesten, a Batthyány-téren a 19-es, 41-es villamosok végállomásánál.

Az OEFI szakemberei arra biztatják az arra járókat, hogy a mozgólépcső helyett inkább gyalog menjenek a felszínre az aluljáróból. A lépcsőzés a kardió mozgásformák közé tartozik, ezért a szívizomzat megerősítésén túl segít karbantartani a testsúlyt is. Egy tanulmány szerint már naponta 2000 lépés jelentősen, akár 8 százalékkal is csökkentheti a szív-érrendszeri megbetegedés kockázatát.

A Szív Világszövetsége kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját. Szeptember utolsó vasárnapján több mint 100 országban tartanak rendezvényeket a Szív Világszövetsége felhívására.

Az eseményen 9-10 óra között interjú készíthető Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszóval, Bordács Miklóssal az Országos Egészségfejlesztési Intézet mozgásszakértőjével.

(egeszseg.hu)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.