Botox mellemelésre?

Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egyes kutatók szerint a Botox kiválóan alkalmazható a mellek sebészeti beavatkozás nélküli megemelésére.

Azt már mindenki tudja, hogy a ránctalanításra alkalmazott Botox segítségével kezelhető a túlzott izzadás, lassítja egyes szemizom betegségek lefolyását és a nyaki görcsöket. Ugyanakkor az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának Seattle-ben tartott találkozóján elhangzottak szerint a mellek megemelésére is alkalmazható.


Az eljárás során Botoxot injekcióznak a pectoralis minor nevű mellizomba, mely hatására a hátizmok megemelik a mellet. Az emelő hatás azonban csak három-négy hónapig tart. Ezt a módszert leginkább a 30-50 év közötti, A vagy B kosaras melltartót viselő olyan nőknek ajánlják, akik szeretnék megereszkedett mellüket kissé megemelni.

Az új eljárás mellett szól, hogy így nincsenek hegnyomok, ám ellene, hogy a módszer nem biztosít tökéletes, tartós emelést.

Hosszú távú hatása kérdéses

Egyes plasztikai sebészek szerint hasonló hatást érhetünk el a testtartás javításával. Ráadásul a kérdéses izmot, a pectoralis minort a pectoralis major fedi, így nagyon nehéz a kisebb izmot pontosan eltalálni.

Mindemellett a mell tartásában szerepet játszanak még a vállak, a hát és a mell izmai is, így a kétkedők szerint nehéz elhinni, hogy egyetlen izom gyengítésével jelentős hatást lehet elérni. Az ő véleményük szerint a Botoxos mellemelés meglehetősen drága, és rendszeres tornázással hosszabb hatást lehet elérni.

Dekoltázs megfiatalítás

A mellek megemelésének másik lehetséges alternatívája a dekoltázs Sculptra injekcióval való feltöltése lehet, mely segít megszabadulni az apróbb ráncoktól. Ezt az anyagot a HIV betegek arcának zsírfeltöltésére használják. A Sculptra, mely lágy szövetek feltöltésére alkalmas, szinte bármely testrész megfiatalítására alkalmas.

(WEBBeteg - Cs.K. fordító, Forrás: WebMD; lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A női hajhullás okai

Bármilyen furcsa, de naponta átlagosan 60-100 hajszálat veszítünk el a fejünkről és ez természetes, normális dolog. A már nem természetes...

Az intim szőrtelenítés kérdései

A részleges vagy teljes intim szőrtelenítés az utóbbi évtizedekben lett divat. Egészséges emberek esetében nincs orvosi állásfoglalás sem az intim...

Szépészeti beavatkozások: a botox

A botulinum toxin, ismert nevén botox, a Clostridium botulinum baktérium által termelt méreg, mely akár halált is okozhat. Mintegy 20 éve kezdte az...

A botox előnyei és hátrányai

A Botox kozmetikai célú felhasználási lehetőségét egy plasztikai sebész házaspár ismerte fel szemészeti betegségek gyógyításakor. Dr. Alastair...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.