• A gyógyító pedikűr

    Szerző: WEBBetege - Gálné Kecskés Valéria, gyógyító pedikűrös

    Lábunk a naponta megtett hozzávetőleg nyolcezer lépésünk összes terhét viseli testsúlyunk nyomása alatt. Csontok, izmok, inak, idegek és vérerek mesteri egysége biztosítja teherbírását, amióta emberré válásunk útján két lábra álltunk.

    A harmónia bármely okból történő megbomlása: ortopédiai deformitások, a lábat ellátó verőerek betegsége, az idegek károsodása a fokozott nyomásnak kitett területeken a láb bőrének és bőr alatti szöveteinek sajátos elváltozásaihoz vezethetnek.

    Ezek nyomán hámhiányok, sebek képződhetnek, melyek felülfertőződése elmélyíti a problémát. Bizonyos idült betegségek hajlamosítanak ismétlődő sebek, repedések, szárazság kialakulására, ilyen a cukorbetegség és az érszűkület. Legtöbbször utólag figyelünk ezekre a problémákra, amikor a gyógyulás lassúbb és körülményesebb. Gondos lábápolással és ellenőrzéssel a krónikus szövődmények azonban megelőzhetők, a bajra figyelmeztető jelek megtanulhatók!

    Hirdetés

    Mivel foglalkozik a gyógyító pedikűrös?

    A pedikűr (az elnevezés a latin eredetű „pedis” = láb „ cure” = gyógyítás szavakból származik) a láb gondozásának mestersége, melynek célja lábunk karbantartása, állapotának megőrzése, illetve szépítése. Az esztétikai célú pedikűr mellett, mely a bőr és köröm eredeti formájának megtartását biztosítja, a láb különböző betegségek okozta eltéréseinek gyógyulását, korrekcióját segítő gyógyító pedikűr is elterjedőben van. A gyógyító pedikűrös szakember tisztában van a felülfertőzés megelőzésének módjaival, a sérülést minimalizáló technikákkal, eszközökkel.

    Az alábbi problémákkal fordulhatunk gyógyító pedikűröshöz:

    • nehezen eltávolítható bőrkeményedések,

    • köröm deformitások: benőtt köröm, megvastagodott gombás köröm esetén (ennek vékonyítása céljából),

    • amennyiben a körömvágást körömágygyulladás kíséri,

    • ha a körömvágást gyakran vérzés kíséri (akár alvadásgátló gyógyszer szedése mellett),

    • sarokrepedés esetén.

    Cukorbetegeknél az izzadás elmaradása, lábszárazság, gyérebb vérellátás miatt nagyobb valószínűséggel jelennek meg ellátást igénylő problémák, ezért - különösen látásromlás esetén - a láb napi önellenőrzése mellett havonta kérje gyógyító pedikűrös segítségét!

    Hogyan történik a láb ellátása?

    Manuális és gépi pedikűr útján biztosítjuk a kíméletes, fájdalommentes, sérülésmentes és biztonságos lábápolást.

    • A láb bőrének felpuhítására szükség szerint vizes áztatást végzünk.

    • Vizes pedikűrgéppel lehetőség van az elhalt hámsejtek szakszerű eltávolítására, melyeket a pedikűrgép finom gyémántszemcséi kíméletesen dörzsölnek le. Az eszköz alkalmas a megvastagodott, gombás körmök elvékonyítására, a benőtt köröm kíméletes eltávolítására.

    • Rövidítjük, formázzuk a körmöket vágással, illetve reszeléssel.

    • Talp és lábfej kezelése, szükség esetén masszázsa.

    • Visszapótoljuk a nedvességet hidratáló készítményekkel.

    Lábápolási tanácsokkal segítünk abban, hogy lábai továbbra is legfőbb támaszai lehessenek! Az ideális az, ha a gyógyító pedikűrösök tevékenysége orvos-szakmai háttérrel egészül ki, így diabetológus, bőrgyógyász, érsebész, neurológus szakorvosokkal.


    Forrás: WEBBeteg
    Szerzőnk: Gálné Kecskés Valéria, gyógyító pedikűrös

    Módosítva: 2020.01.25 19:03, Megjelenés: 2017.10.21 09:41
   • Cikkajánló

    Szúnyogcsípés

    Szúnyogcsípés

    B. M., szakfordító

    A szúnyogcsípés veszélyei és megelőzése. Hogyan kerülheti el a szúnyogcsípést?

    Online konzultáció

    Online konzultáció

    Támogatott tartalom

    Bíznak-e az emberek a telefonos vagy Skype-on keresztüli konzultációban? (x)

    A női hajhullás okai

    Bármilyen furcsa, de naponta átlagosan 60-100 hajszálat veszítünk el a fejünkről és ez természetes, normális dolog. A már nem természetes hajhullásnak több oka is lehet, mint például a hormonok károsodása például a szülés vagy a menopauza időszakát követően. Ilyenkor gyakori, hogy a hajszálak elvékonyodnak. Az ösztrogénszint csökkenése átmenetileg megzavarhatja a haj növekedésének az életciklusát.

    Az esztétikai kezelés alapelve: természetesség, mértékletesség

    Már az ősember is próbálta szépíteni magát - arcfestésre sárga alapozót használt, a púderét mangánércből nyerte. Az ókori egyiptomiak naponta olajozták magukat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA