Már a marihuána sem a régi

Szerző: Független Hírügynökség

Az Egyesült Államokban ma árult marihuána átlagosan kétszer erősebb, mint a 25 évvel ezelőtti, és ez súlyos idegrendszeri veszélyt jelent a felhasználók számára - közölte a washingtoni kábítószer-ellenőrzési hivatal.

A mai marihuánában a THC (a pszichoaktív összetevő) aránya 9,6 százalék, szemben az 1983-as nem egészen 4 százalékkal. De az elmúlt hónapokban találtak már olyan marihuánát is, amelynek 37,2 százalék volt a THC-tartalma.

Szakértők felhívják a figyelmet, hogy az erőseb marihuána könnyebben okoz heveny mérgezést vagy idegrendszeri károsodást, könnyebben idéz elő függőséget.

Az amerikai kábítószer-ellenőrzési hivatal figyelmezteti a második világháború utáni demográfiai hullám szülötteit, az első nagy füvező nemzedék tagjait, hogy szülőkként vizsgálják felül a marihuánáról alkotott véleményüket, mert a mai fű sokkal erősebb, mint amit fiatal korukban ők maguk szívtak.

Hozzászólások (3)

Cikkajánló

A száraz szem kezelése A száraz szem kezelése

Műkönnyek és egyéb megoldások - Mit kell tudnunk róluk?

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Az egészséges étrend hozzájárulhat kordában tartásához.

Alkoholfüggőséggel küzd a...

Szokás azt mondani, hogy Magyarország az egymillió alkoholista országa. Az adatokat látva nem is túlzás ezt állítani. Jelenleg az egy főre jutó...

Partidroghasználat és...

A COVID-pandémia társadalmi távolságtartási irányelveinek köszönhetően a világjárvány első évében csökkent a partidrogok használata. Ahogy...

Mennyi idő alatt ürül ki a THC a...

"Férjemmel babát szeretnénk vállalni. Elég gyakran használt mindkettőnk marihuánát több éven keresztül. Két hónapja egyáltalán nem élünk...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.