Már a marihuána sem a régi

Szerző: Független Hírügynökség

Az Egyesült Államokban ma árult marihuána átlagosan kétszer erősebb, mint a 25 évvel ezelőtti, és ez súlyos idegrendszeri veszélyt jelent a felhasználók számára - közölte a washingtoni kábítószer-ellenőrzési hivatal.

A mai marihuánában a THC (a pszichoaktív összetevő) aránya 9,6 százalék, szemben az 1983-as nem egészen 4 százalékkal. De az elmúlt hónapokban találtak már olyan marihuánát is, amelynek 37,2 százalék volt a THC-tartalma.

Szakértők felhívják a figyelmet, hogy az erőseb marihuána könnyebben okoz heveny mérgezést vagy idegrendszeri károsodást, könnyebben idéz elő függőséget.

Az amerikai kábítószer-ellenőrzési hivatal figyelmezteti a második világháború utáni demográfiai hullám szülötteit, az első nagy füvező nemzedék tagjait, hogy szülőkként vizsgálják felül a marihuánáról alkotott véleményüket, mert a mai fű sokkal erősebb, mint amit fiatal korukban ők maguk szívtak.

Hozzászólások (3)

Cikkajánló

Mennyi idő alatt ürül ki a THC a...

"Férjemmel babát szeretnénk vállalni. Elég gyakran használt mindkettőnk marihuánát több éven keresztül. Két hónapja egyáltalán nem élünk...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.