• Thc téma

    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán
    Az egyik legismertebb drog a cannabis, amely több mint 60-féle gyógyhatású anyagot tartalmaz, továbbá a legális drogok mellett a leggyakrabban használt pszichoaktív szer. Rendszeres fogyasztás esetén nagyon gyakran függőség is kialakul.
    WEBBeteg
    "Férjemmel babát szeretnénk vállalni. Elég gyakran használt mindkettőnk marihuánát több éven keresztül. Két hónapja egyáltalán nem élünk vele. Mennyi idő alatt tisztul ki a THC a szervezetből annyira, hogy teherbe eshessek? Milyen káros hatásai lehetnek? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    hvg.hu
    A fű THC-tartalma (a kannabisz potenciája) drámaian megemelkedett - derült ki a marihuánaminták ellenőrzése során a Mississippi Egyetemen, a droghatást vizsgáló Potency Monitoring Project révén. Az átlagos THC-töménység 1983-ban mindössze 4 százalék alatt volt, tavaly azonban már 10,1-et mértek - írja a New York-i Daily News.
    Független Hírügynökség
    A marihuána legfőbb alkotórésze minden jel szerint segít elpusztítani az agytumorsejteket, állapították meg spanyol tudósok. A felfedezést a jövőben talán rákellenes terápiában is hasznosíthatják.
    Független Hírügynökség
    Az Egyesült Államokban ma árult marihuána átlagosan kétszer erősebb, mint a 25 évvel ezelőtti, és ez súlyos idegrendszeri veszélyt jelent a felhasználók számára - közölte a washingtoni kábítószer-ellenőrzési hivatal.
    Orvos valaszol - Nagy Rudolf
    Egy ma már nem fogyasztó ember kérdez (2 hete még rendszeresen.) Azt szeretném kérdezni, hogy mik azok a házi praktikák, amikkel a szervezet 100%-osan megtisztítható a lerakódott thc-től. A csalántea (naponta maximum 4-5 alkalommal)...