Mindjárt jön a TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben kiadvány

Szponzorált tartalom
megjelent:

A tavalyi hatalmas siker után az idei TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadvány újra közzéteszi azoknak a személyeknek a listáját, akik jelenleg a legnagyobb hatással bírnak a szektorra, legyenek azok kórházigazgatók, orvosok, szakértők vagy egészségpolitikusok.

A kiadvány a harminc fős lista publikálása mellett idén is megvizsgálja a szektor legégetőbb problémáit, többek között, hogy a páciensek hogyan képesek megfizetni a magánellátást, illetve a tömegeket érintő ortopédiai protézisműtétek helyzetét is.

magánellátás kutatás ábraA TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben kiadvány vezető anyaga az ortopédiai nagyműtétek – a csípő- és térdprotézis-beültetés - helyzete a magánfinanszírozásban. A szülészet mellett - ami a tavalyi kiadványban kapott helyet - a másik lukratív magánegészségügyi terület az ortopédia, mely nagy potenciált jelent a magánkórházaknak. A magánklinikák szerepét erősítette a pandémia alatt az állami ellátás akadályozottsága, és a várólista miatti folyamatos, nagyon hosszú várakozás. Ugyanakkor a magánkórházakban olyan modern eljárások is elérhetőek, amelyek az államiban nem, ilyen például a számítógépes tervezéssel vagy robottechnológiával támogatott protézis-beültetés, vagy az egyedi, páciensre készülő csípő- és térdprotézisek.

A Top30 kiadványban az ortopédiában erős magánkórházak vezetői beszámolnak arról is, hogy milyen innovatív technológiákkal igyekeznek pácienseket szerezni. A kiadvány bemutatja a magánortopédiai beavatkozások országos lefedettségét, kiemelve a jelenleg elérhető innovatív megoldásokat. A Top30 egy saját kutatást is végzett, amelyben az érintett páciensek válaszait elemezték a műtéti döntésről, a helyszín kiválasztásáról. A közel 400 fő megkérdezéséből kiderült, hogy az állami ellátás akadályai miatt a betegek 40%-ban megfordult, hogy magánklinikán végezteti el a műtétet, de anyagi okokból csak (közel) minden 4. válaszadónak volt erre lehetősége. A műtétet indikáló diagnózistól átlagosan 2,5-3 év telik el, mire a páciensek döntenek a műtétről.

ortopádiai magánellátás kutatási ábraA kórházi márkák ellenében kiderült a kutatásból, hogy a műtéti helyszín választásánál az ortopéd sebész személye a leginkább befolyásoló tényező, a magánkórházat választók 88%-a először az operatőrről dönt.

A válaszadók 60%-a olyan ortopédorvost választott, aki magánkórházban érhető el, a páciensek 63%-nak pedig más beteg ajánlotta az adott sebészt. A kérdőíves felmérésből az is kiderült, a műtéttel kapcsolatos információk elsődleges forrása maga a kórház és a sebész, amit az internet és az ismerősök követnek.

A TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben kiadvány célja, hogy átfogóan mutassa be a nagyközönségnek és a szakmának a magyar magánegészségügyet, rálátást adjon az aktuális trendekre, a változások hátterére és azokra a döntéshozó, nagy befolyású emberekre, akik a folyamatokat irányítják.

Lengyel Lívia főszerkesztő kiemelte: „A pandémia mind a magánszülészetben, mind az ortopédiában katalizálta a betegek magánszektorba vándorlását. A hálapénz kivezetése óriási lendületet adott a magánszülésekben, míg az ortopédiai nagyízületi műtétek esetében a várólista, a közfinanszírozott elektív műtétek hozzáférési akadályai eredményeztek növekedést.

Lengyel Lívia főszerkesztőA tavalyi számban a szülések, idén ezen ortopédiai műtéteket jártuk körbe. Egy olyan orvosi területről van szó, ahol igaz az a ritka állítás, hogy a magánfinanszírozott ellátásban olyan innovatív, személyre szabott technológiák választhatóak, amik az államiban jelenleg még elérhetetlenek.

A TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben kiadvány gazdasági elemzése bemutatja a top 30 vezető fekvő- és járóbetegellátó listáját, is idén kitér a labor- és képalkotó diagnosztikai szolgáltatókra. Idén is megismertetjük a top10 vidéki intézményt, megszólaltatjuk az ország két legerősebb magánintézményének vezetőjét. Összefoglaltuk a meghatározó makrotrendeket, felvásárlásokat, fúziókat, és a jövőre nézve előrejelzéseket is közlünk.

A TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben kiadványban idén is közzéteszik a piacra legnagyobb hatással bíró szereplők Top30-as listáját. A tavalyi metódus alapján, a kiadvány szerkesztői és a szakmai zsűri egy közel 100 fős listát állított össze, amelyben piaci-, igazgatási pozíciójuk, hatásuk, specialitásuk, médiaszerepléseik alapján kaphattak helyet a legbefolyásosabb emberek. A 100 fős listából egy széles szakmai körben tartott szavazás alapján kerül ki a TOP30 helyezett. A TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben kiadvány bemutatója 2023. november 10-én, pénteken, 9 órától lesz a Magyar Tudományos Akadémián, a Nagy Magánpraxisnapon.

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.